Втори ден абонати на Мтел нямат връзка със света

24803
Втори ден абонати на Мтел нямат връзка със света
Снимка: БГНЕС

Втори ден абонатите на Мтел, живеещи в град Девин, нямат връзка със света. Градът е затрупан от сняг, токът спира по няколко пъти на ден. В тази обстановка клиентите на Мтел не могат да се свържат с близките си. Така хората от бедстващия район са възпрепятствани и да се обадят за помощ в случай на нужда.

По време на телефонен разговор, проведен от друг град, от компанията са обяснили, че проблемите с връзката са поради снега и спирането на тока в района.

Пътят Девин - Кричим ще бъде разчистен с взрив

10 000 тона скална маса ще бъде премахната с контролирани взривове утре на пътя Девин - Кричим, предаде БГНЕС В продължение на 30 мет...

От компанията до момента не са счели за нужно да уведомят чрез медиите в какво се състои проблемът и кога се предвижда той да бъде отстранен. Мрежите на другите мобилни оператори в Девин работят.

Припомняме, че Смолянска община продължава да бедства. През нощта дежурния на община Смолян е приел 70 сигнала за паднали дървета и населени места без ток, съобщиха от пресцентъра на общината. От вчера, 7 март, е мобилизирана цялата налична техника на фирмите, които почистват пътищата. В цялата община има паднали дървета, които затварят пътищата. Общината търси начини спешно да транспортира две родилки от Кокарово и кв.Дунево до областната болница.

По решение на областния кризисен щаб и със заповед на просветния министър, дните понеделник и вторник ще бъдат неучебни за цялата Смолянска област.

Община Смолян почиства подходите към детските градини, но моли родителите ако има възможност да не водят децата си на детска градина. Община Смолян се обръща с молба към ръководителите на държавни и общински ведомства, фирми, собственици и наематели на търговски обекти да почистят от снега прилежащите тротоари, подходите към сградите, пешеходни зони, стълбища и площадки. Почистването да се извърши така, че да не се натрупва сняг в обсега на автобусните спирки, входове на гаражи и подходи към пешеходни пътеки. Гражданите и домоуправителите да организират почистването на прилежащите тротоари, стълбища и площадки около домовете и жилищните кооперации като по възможност събират снега на купчини. Ако не се налага по спешност, хората да ограничат пътуванията.

Борисов огледа свлачището на пътя Кричим-Девин

Министър-председателят Бойко Борисов огледа лично срутището, което минала седмица блокира движението при 102-ри км на път III-866 Девин...

Към Смолян пътуват военният министър Николай Ненчев и министър Ивелина Василева. Кметът Николай Мелемов обяви бедствено положение на 7 март в 9.00 часа. Сформиран е Кризисен щаб, който работи непрекъснато.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян