Безплатни измервания на кръвна захар, кръвно налягане и дишане ще се състоят във Велико Търново

272
Безплатни измервания на кръвна захар, кръвно налягане и дишане ще се състоят във Велико Търново
Снимка: Thinkstock/ Guliver
На 15 ноември 2018 година (четвъртък) от 10:00 ч. до 13:00 ч. в салона на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Велико Търново на бул. „Никола Габровски“ № 23, етаж 1 във Велико Търново ще се проведат безплатни измервания на кръвната захар, кръвното налягане и дишането в рамките на инициативата „Ден на отворените врати”. Тя е част от кампанията за превенция на хроничните незаразни болести и СПИН, и общинската програма „Здрави деца в здрави семейства”. Посветена е на Международния ден без тютюнопушене - 15 ноември. Организира се от РЗИ – Велико Търново със съдействието на Община Велико Търново и Филиал Велико Търново на Медицински университет – Варна.

Организаторите предлагат на гражданите следните безплатно изследване на дишането със спирометър, измерване на кръвна захар и кръвно налягане, консултиране и изследване за носителство на вируса на СПИН и сифилис, включване в изработването на постери/табла по темите „Какво ще спечеля, ако не пуша” и „Какво мога да правя, вместо да пуша и здравно-образователни материали. 

Всички изследвания ще бъдат извършвани от експерти от РЗИ – Велико Търново и студенти от Медицински университет – Варна, Филиал Велико Търново.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители