Макар и без шествие с националния флаг Стара Загора отбеляза 3 март (СНИМКИ) 

1132
Макар и без шествие с националния флаг Стара Загора отбеляза 3 март (СНИМКИ) 
Снимка: Aктуално
"Гордейте се, че сте българи и нека всеки в ежедневието си го доказва със собствените си дела. Нека не сме българи само на 3 март, нека сме българи всеки ден, и със собственото си поведение правим така, че да се чувстваме горди българи", заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров пред Паметника на защитниците на Стара Загора. Той уточни, че днешният празник е изключително важен и е в основата на държавата. 

По повод на отмяната на честванията той коментира, че са резултат от препоръките, направени от Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 и на областния управител на област Стара Загора Гергана Микова. 

Въпреки това цялото ръководство на община Стара Загора, общински съветници и десетки старозагорци положиха венци и цветя в знак на почит и признателност към загиналите за Свободата пред паметника в парк "Пети октомври".

След това те се отправиха и към Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, където свещенослужители отслужиха заупокойна молитва. 

В Стара Загора отменят тържествата за 3 март 

Паметното шествие с 300-метровото българско знаме и тържествената заря-проверка които община Стара Загора беше планирала за отбелязване...

На святото за старозагорци място цветя поднесоха заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, народни представители, кметът Живко Тодоров, заместниците му Иванка Сотирова, Красимира Чахова, Милена Желева и инж. Янчо Калоянов, председателят на общинския съвет Мария Динева, заместник областният управител Петя Чакърова, ректорът на Тракийскиа университет доц. д-р Добри Ярков, общински съветници. 

Да се преклонят пред загиналите зо Освобождението и да отбележат националния празник 3 март на Самарското знаме бяха дошли и стотици граждани.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Страхил войвода 1 Страхил войвода преди 4 години Профил на трол?
    Този национален празник ще се помни дълго , като позор в най-новата ни история ! Деня в който премиера ни отиде да се договаря с Падишаха в Стамбул с цел умишлено да подведе ЕС за нови финансови инжекции, от които смяташе да се възползва заедно със Султана, на гърба на съседите си. Които с всички сили се опитват да спрат тълпите от неверници напиращи към Европа. виж още ›› Но това го разбраха от Брюксел /защото не ядат доматите с колците/ и затова държавата ни не получи "пукнат лев" за разлика от византийците, които взеха лъвския пай от 700 000 000 евро ! Оставка . . . и се махай час по-скоро от ръководството на държавата !
    : 0 !