Малки актьори възраждат детския театър в Асеновград

2117
Малки актьори възраждат детския театър в Асеновград
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Малки театрални таланти възраждат детския театър в Асеновград. Над 10 ученици на средна възраст начален курс показаха уменията си да влязат в нелесни роли, и то пред публика. Малчуганите от детския театър към Народно читалище „Родолюбие“ в Асеновград поставиха постановката „Златното момиче“ по едноименната българска приказки. Те изпълниха задачата с изключителна точност, хъс и артистизъм. Непринудени и естествени излязоха на сцената и забавлявайки се, изиграха пред своите родители и приятели истински спектакъл.

 

 

 

 

„Спрях се спрях на „Златното момиче“, защото имах подходящи актьори, които идеално се превъплътиха в съответните роли. Всяка една българска приказка е хубава и разбира се, в тази поуката е, че доброто побеждава злото.“, каза за Actualno.com ръководителят на детската театрална група Роси Стойкова. Тя сподели, че възраждането на театъра за малки актьори в Асеновград не е било целенасочено. Стойкова посочи, че според нея всеки един малчуган е артистичен по принцип и по-скоро идеята е дошла от интуитивното желание на самите деца да играят. В съвсем непринуден разговор с родители се е родила идеята да бъде създаден детски театър.

 

 

 

 

„Доволна съм от първата изява на малките актьори. Ако погледнем сериозно на нещата, има какво да се изчиства още. Но нека бъдем снизходителни, защото това е тяхното премиерно представление изобщо, а не е просто премиера на „Златното момиче“. Някои от тях са за първи път на сцена и е нормално да са притеснени и да си позабравят репликите. Аз съм доволна, защото има и нещо друго. Когато играят възрастни, гафовете са доста по-непростими, отколкото когато на сцената са деца. Дали ще объркат думички, или тотално ще млъкнат, те са винаги сладки и печелят аплодисментите и сърцата на публиката.“, каза Роси Стойкова.

 

 

 

 

В заключение тя посочи, че засега не е ясно какво предстои занапред и очаква идеи и от децата. А времето ще покаже дали следващата постановка ще бъде отново по българска народна приказка, или ще е по съвременна творба, а защо не и по собствен сценарий.

    Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
    Actualno.com
    Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 2 потребители