МРРБ: Отстранена е едната голяма авария в Перник

2380
МРРБ: Отстранена е едната голяма авария в Перник
Снимка: МРРБ
Министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник- министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектираха днес ремонтите на водопреносната мрежа в квартал „Църква“ в Перник. 

До обяд аварийни екипи отстраниха една от двете големи аварии в квартала и водата бе пусната. Продължава работата по отстраняването на другата авария с помощта на екипи от други градове, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Кметът на Перник: Ако бяхме въвели режим през лятото, сега щяхме да имаме достатъчно вода

„Ако бяхме въвели воден режим в началото на лятото, един нощен режим, който е изключително безболезнен, сега щяхме да имаме доста...

„С 30-те милиона лева, които правителството отпусна спешно предстои ремонт на водопроводната мрежа в този квартал, както и на други части на града“, каза при проверката заместник-министър Нанков.

На среща с кмета на Перник Станислав Владимиров беше обсъдена и нуждата общината да ускори процедурите по избор на изпълнители на аварийните дейности. Кметът увери представителите на изпълнителната власт, че преди края на следващата седмица вече ще бъде възложен ремонтът на квартал “Църква”. А поетапно общината ще възлага аварийните ремонти и по останалата част от ВиК мрежата, за които правителството на 31 декември 2019 г., преведе на община Перник над 30 млн.лв.

Вече има резултати от мерките, които бяха предприети, заедно със спелеолога Атанас Русев, по добив на вода от пещерите. Дебитът е нисък, но се полагат усилия за неговото увеличаване.

Нанков: До 2 месеца ще приключат ремонтите на водопреносната мрежа в Перник

До два месеца най-късно трябва да приключат спешните ремонти на пречиствателните станции и водопреносната мрежа в Перник. Това заяви за...

Заради аварията в квартал “Църква” днес беше раздадена и част от минералната вода, която се осигурява на бедстващия град в координация с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и се разпространява по график на община Перник.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители