X
 
 

Оператор на депо за отпадъци в Русе понася финансови санкции

389
photo of Оператор на депо за отпадъци в Русе понася финансови санкции
Снимка: РИОСВ-Русе
Във връзка с пожара на русенското сметище на 3 ноември, фирма „Берус“ ООД, оператор на Регионално депо за неопасни, инертни и опасни отпадъци-Русе, ще плати солена глоба от 20 000 лева. Директорът на РИОСВ-Русе инж. Любомир Атанасов издаде наказателно постановление за допуснатата безстопанственост и замърсяване на околната среда.  

Припомняме, че инцидентът е възникнал първоначално на 50 кв.м, едновременно от четири страни и се е разраснал до 15 дка. Отпадъците в клетка 2 - пластмасови, хартиени, текстилни, полиетиленови, ПДЧ и др. са депонирани във височина. Така се е образувал стръмен скат, който е бил трудно достъпен за поддържане, уплътняване и запръстяване. 

При извършената извънредна проверка на РИОСВ случилото се в депото не е било достатъчно добре овладяно. Скатът е продължавал да тлее, на места с активни огнища, от които се е отделяла задушлива миризма. Непрофесионалната експлоатация и допуснатият пожар са нарушения на Закона за управление на отпадъците, за което фирмата е санкционирана. Глобата е наложена след извършената проверка на депото на 5 ноември.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Мамин дришльо

Без да искам, попаднах като преводач на едно от делата, които добиха медийна гласност преди време. Ако не бе получило тази гласност в м...