Отстраниха от длъжност главни инспектори в Областната дирекция по безопасност на храните Бургас

2786
Отстраниха от длъжност главни инспектори в Областната дирекция по безопасност на храните Бургас
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Двама главни инспектори бяха отстранени от длъжност заради злоупотреби. Те са служители на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас и част от петимата служители на дирекцията, които бяха привлечени към наказателна отговорност от Специализираната прокуратура. Решението е на Апелативния специализиран наказателен съд.

Actualno.com припомня, че на 27 август тази година при провеждане на акция на Специализираната прокуратура бяха задържани петима служители на ОДБХ – Бургас, между които и нейният директор д-р Георги Митев, който беше посочен за ръководител на групата. Обвинението, което им беше повдигнато, е за участие в организирана престъпна група за вземане на подкупи и други длъжностни престъпления на територията на Бургаска област.

Двама служители на бургаската БАБХ са отстранени от длъжност заради подкупи

Съдът отстрани от длъжност двама от инспекторите на БАБХ-Бургас, които бяха обвинени в корупция. Припомняме, общо петима служители на О...

Специализираната прокуратура и ГДБОП извършиха арести в Бургас, Несебър и Поморие. Събраните доказателства сочат, че от началото на 2016 година, в качеството си на държавни служители и с цел получаване на подкупи, участниците системно извършвали фиктивни проверки на търговски обекти в Бургаска област. Те използвали служебното си положение за да спират проверки на различни обекти от служители на Областната дирекция.

Установени бяха прекратени проверки в търговски обекти в Бургас, Слънчев бряг, Приморско, Созопол и Китен. Според разследващите, директорът на ОДБХ-Бургас лично спирал текущи проверки, като въздействал на свои подчинени.

Отстраняването от длъжност на двамата служители в Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Министър Танева: В БАБХ предстоят сериозни промени

В БАБХ предстоят сериозни структурни и организационни промени, а освобождаването на досегашният й председател Дамян Илиев е началото н...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители