Пореден протест в Благоевград

928
Пореден протест в Благоевград
Снимка: actualno.com/Костадин Костов
Днес се проведе поредния протест в Благоевград. Демонстрацията започна от 13:00 часа пред сградата на ЮЗУ, както беше и в другите протести в края на миналата година, като този път организатор на събитието беше Николай Кутинов.

Протестът е под мотото: Национален протест срещу ниския стандарт за живот в България. Протестиращите искат да потърсят отговорност за увеличаването на водата, тока, гражданската отговорност, газта, горивата и другите услуги, които според тях са неоснователно високи.

Протест пред Народното събрание заради поправки Изборния кодекс

Граждани и представители на демократичната общност (Демократична България, ВОЛТ, ДБГ и други) се събраха на протест пред входа на Наро...

На протестните шествия се събраха около 30 коли, като малко след уречения час те продължиха своя протест под формата на автомобилно шествие. Нямаше блокади по улиците, въпреки засиленото полицейско присъствие, а общината беше уведомена в писмена форма за събитието.

Припомняме, че в края на миналата година, Благоевград се включи в националните протести с поредица от шествени мероприятия. Протестиращите блокираха Е79, обикаляха коли с пешеходно шествие и организираха "панахида" пред общината.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители