През Пампорово се минава контролирано, през Превала - не

4306
През Пампорово се минава контролирано, през Превала - не
Снимка: Екатерина Дафовска
От 22 часа снощи е пуснато движението през Пампорово, но проходът Превала все още е блокиран.

„През Пампорово се минава организирано и контролирано според трафика. Автомобилите трябва да са с вериги. Чрез тази организация се запазва и възможността да почистване. Ограничението през там си остава, но се преминава“, заяви областният управител на Смолян Недялко Славов.

Туристи останаха блокирани в Пампорово без ток и вода (СНИМКИ)

Съвсем скоро ще обявим, че проходът Пампорово е отворен, главен проблем обаче е електрозахранването, заяви шефът на Главна дирекция &bd...

Рудозем-Смилян е затворен заради свлачище. Ограничението за пътя Батак - Доспат и през прохода Рожен е за автомобили до 12 тона. През Рожен е основното изтегляне на трафика от Смолян, минава се с вериги. Пътят Момчиловци - Лъки е затворен от няколко дена.

„Относно Пампорово до 16,40 часа в петък нещата бяха добре. Проблемът на Пампорово възникна, когато влязоха цистерните за газ станцията и туристите излязоха с колите си от пистите. Буквално за 15 минути стана и изпуснахме пътя. Не съм склонен да упреквам само Трейс, които поддържат републиканската пътна мрежа. Към 13-14 часа ще дадем по-подробна информация за текущата обстановка. Имам категорично обещание, че докъм обяд ще отворят Стойките - Пампорово свободно и че ЕВН ще пуснат тока в Борино“, посочи Славов.

Днес по обяд дружеството възстанови електрозахранването за Доспат. Допълнително чрез мобилни агрегати ще бъде подсигурено захранването с вода на Доспат и Борино. Вчера от ЕВН успяха да възстановят захранването на Сърница чрез мобилни агрегати. Днес ще бъде доставен още един мобилен генератор в града.

Усложнена остава обстановката за селата в общини Доспат  и Борино, като приоритетно се работи по отстраняване на повредите, а където е възможно се организира включване на мобилни агрегати. В Електроразпределение Юг продължава да функционира Кризисен щаб за по-добра координация на възстановителните дейности.

Без достъп е Националната астрономическа обсерватория на връх Рожен.

180 машини работиха по снегопочистването в София тази нощ

180 снегопочистващи машини са работили тази нощ за разчистването на снега по улици и булеварди във всички 24 района на София, съобщава ...

Усилията днес ще бъдат насочени за отваряне на пътя през Пампорово, за да може да се минава свободно, каза областният управител.

Проблемът между Рудозем и Смилян е на шестия километър, където се е свлякла скална маса. До Рудозем може да се стигне през Средногорци и през Фатово. Продължават и възстановителните дейности в общините Баните и Смолян.

През нощта по високите части в Смолянска област, в която е обявено бедствено положение, продължи да вали слаб сняг, който достигна на места 1,50, а дори и до два метра, като на връх Новак край Мугла.

Пътят за Мугла е затворен. По участъка има паднали лавини, срутища, свлачища и дървета. В селото няма и ток от петък. Страшно е, коментира зам.-кметът на Смолян Марияна Цекова преди да тръгне към обекта.   

Тя обясни, че на този етап не може да се стигне и до регионалното депо за твърди битови отпадъци в местността Теклен дол, което обслужва общините Смолян, Чепеларе и Баните. 

Децата, заседнали в снега около Разлог, вече са в безопасност

След като днес следобед се появи информацията, че 200 деца са били хванати в капана на снежната буря край ски писта Килиното край Разло...

В селото живеят стотина човека, предимно възрастни. Веднъж на седмица ги зареждат с хранителни продукти и хляб. Последно в петък е трябвало да пристигнат стоките, но в четвъртък е възникнал проблемът с пътя и досега доставки не са правени.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители