Седмица с безплатни занимания по футбол в Стара Загора

1
Седмица с безплатни занимания по футбол в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора
Повече от 100 старозагорски деца ще участват в безплатни занимания по футбол, организирани от община Стара Загора и сдружение „Свят без граници“. На тънкостите на футболната игра ще ги учат лицензирани треньори от УЕФА. Децата ще изучават и английски или италиански език. „Седмицата на футбола“ е част от съвместната програма на  общината и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Днес футболният лагер започна с изпит по спортни умения. По време на „Седмица на футбола“ до обяд момчетата ще имат тренировки по футбол, а момичетата ще се учат на танци, волейбол и бадминтон. В следобедните часове децата ще имат езикови занимания, обясни Гейбриъл Хилман, един от организаторите на лагера.

Лагерът, в който участват деца от Стара Загора и възпитаници на домовете за деца, лишени от родителска грижа се провежда за втора поредна година. Председателят на сдружение „Свят без граници“ Ганчо Илиев се надява децата да имат страхотни преживявания през тази седмица и да останат доволни от лагера.

По време на откриването заместник-кметът Иванка Сотирова благодари на сдружението за успешното сътрудничество. "Освен че ще спортувате, ще учите и друг език. Отнесете се с отговорност, защото това ще Ви е полезно занапред“, поръча на  тя на участниците във футболните занимания.

Заниманията се провеждат на спортен комплекс „Колодрума“.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители