Системата за видеонаблюдание в Плевен ще поддържа „черен“ списък с автомобилни номера

1407
Системата за видеонаблюдание в Плевен ще поддържа „черен“ списък с автомобилни номера
Снимка: Община Плевен
Системата за видеонаблюдение в Плевен, която трябва да бъде завършена до края на годината, е от ново технологично поколение. Тя ще има функции, с които ще се повиши сигурността и контролът в районите на града. Ще подобри възможностите за реакция при издирване на МПС в градска среда и за предотвратяване и разкриване на престъпления. Една от „екстрите“ й ще бъде да поддържа „черен“ списък с номера на возила, които често нарушават правилата за движение. Това съобщи днес общинската управа на Плевен.

Както вече писа Actualno.com, опасните места за самотни нощни разходки и бягане за здраве в Плевен са пет – парк "Кайлъка", районите около двата стадиона, Градската градина и парк "Скобелев".

Може ли видеонаблюдението в Русе да помогне за хващането на убиеца на Виктория?

Във връзка със жестокото убийство на журналиста Виктория Маринова, което разбуни духовете не само в пределите на страната ни, но и извъ...

Изпълнението на проекта на Община Плевен по обществената поръчка за изграждане на система за видеонаблюдение е на етап монтиране на електрозахранване на елементите от системата. Камерите ще бъдат разпределени в 33 точки в различни зони на града. Те ще наблюдават ключови кръстовища, паркове, входни/изходни зони на Плевен, паркинги, пешеходни зони и др. Системата за видеонаблюдение е с единна платформа, базирана на видео мениджмънт система. Обединява сървър със софтуер за видеонаблюдение и контрол, споделен мрежови дисков масив, система от видеокамери, свързани чрез активни устройства, комуникационни и захранващи линии, контролен център и работни станции за отдалечен достъп.

Предвидени са няколко типа камери. За всеки обект те са комбинирани така, че да предоставят необходимото качество на картината, функции и разделителна способност за правилно оценяване на възникналите ситуации, гарантират възможност и за лицева регистрация с цел контрол на шофьорите и пешеходците. Камерата за трафик решения е с автоматично разпознаване на регистрационни табели, покрива две ленти на движение и засича скорост до 200 км/ч.

Мониторинг центровете ще са два - единият ще е в сградата на ОД на МВР Плевен, а вторият - в Община Плевен. Системата ще дава възможност бързо да се намира информация за движение в желан регион в реално време, да се задава различна схема за различни събития, да се прави запис и преглед на цялата информация за историята на събитието, поясняват още от общинската управа.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители