Съдят шофьор на камион, опитал се да подкупи полицаи с 20 лв.

1047
Съдят шофьор на камион, опитал се да подкупи полицаи с 20 лв.
Снимка: iStock/Guliver
Плевенската Темида ще решава съдбата на шофьор на камион, който се опитал да подкупи полицаи с 20 лв., за да не му съставят акт за извършени нарушения. Обвинителният акт срещу Я.С. вече е внесен в съда, съобщиха от прокуратурата.

На 25 октомври  т.г.  след обяд двама автоконтрольори  в група  "Охранителна полиция" на районното в Долна Митрополия спрели товарен „Мерцедес“, управляван от обвиняемия. При проверка на документите станало ясно, че Я.С. купил автомобила на 25 април т.г. Оказало се, че регистрацията на камиона  е прекратена служебно на 23 октомври т.г. Проверяващите установили още нарушения - във возилото липсвали медицинска аптечка и пожарогасител.

Апелативният спецсъд върна Петко Дюлгеров в ареста

Апелативният специализиран наказателен съд върна бившия кмет на столичния район "Младост" Петко Дюлгеров в ареста, предаде БГНЕС. Дюлг...

Автоконтрольорите  започнали да пишат акт. В това време обвиняемият се приближил до полицейския автомобил и хвърлил вътре  банкнота от 20 лева, за да не го санкционират. Вместо да мине само с акт и парична глоба, сега той трябва да отговаря пред съда за престъпление.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители