За осми път ще връчват наградите “Добрият самарянин”

1727
За осми път ще връчват наградите “Добрият самарянин”
Снимка: http://www.samaritans.bg/
Вече четири номинации са подадени за годишните награди “Добрият Самарянин”, съобщават учредителите от сдружение “Самаряни”. Първата е за Юсни Ибрям и неговата бригада, възстановили къщата на 83-годишната Стана Иванова от опанското село Кравино след проливни дъждове през пролетта. Втората - за доброволците от фейсбук-групата “Да намерим Милка!”, издирвали 64-годишна жена, страдаща от болестта на Алцхаймер. Третата номинация е за Петко Димов, спасил от удавяне езерото “Загорка” 4-годишно дете и четвъртата е за Янко Янков, който подкрепя различни хора в тежки житейски моменти.

Номинации за Годишните награди „Добрият Самарянин“ 2018 г. се очакват до 4 ноември, в специалната пощенска кутия на доброто, до Централната поща в Стара Загора,, онлайн на http://www.samaritans.bg/dnes или на адрес: гр. Стара Загора, ул. “Патриарх Евтимий” № 57, Централно управление на Сдружение “Самаряни”.

Всяка година обществен инициативен комитет избира добротворците, номинирани от гражданите и се обявяват и връчват на 14 декември, датата от създаването на Сдружение „Самаряни“.

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители