13 155 служители на МВР ще охраняват изборите

5665
13 155 служители на МВР ще охраняват изборите
Снимка: БГНЕС

"За изборите ще бъдат ангажирани 13 155 служители. Ние сме мобилизирали всички сили, за да направим организация".

Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова пред БНТ. Тя уточни, че за изборите е заделен отделен бюджет за МВР.

Десетки сигнали от граждани за купуване на гласове постъпват в МВР дни преди изборите

Десетки сигнали за купуване на гласове се получават на откритата линия на МВР, съобщава bTV. Гражданите стават все по-активни и звънят...

Организиран е и контролът по време на изборния процес. Взети са мерки на всички нива, на които имаме правомощия, включително и по противопожарната безопасност работим, увери министърът.

„Всеки ден чета роман от сигнали”, подчерта Бъчварова. Тя увери, че няма сигнал, по който да не следи какво се извършва във ведомството й. За съжаление много от сигналите не са особено съдържателни, смята тя.

За административната реформа в МВР Бъчварова коментира, че „никъде не гледаме на парче това, което се случва в МВР. На всички е ясно, че това е една много голяма администрация – от 40 00 души, каза министърът. Тя поясни, че служителите изпълняват различни функции и са с различен статут.

Министерството и администрацията трябва да работи по механизмите, по които работи държавната администрация, заяви Бъчварова.

Припомняме Ви, че преди два дни (20.10.2015 г.) стана ясно, че в МВР постъпват десетки сигнали от граждани за купуване на гласове преди изборите.

11 463 адреса са проверени във връзка с регистрации за изборите

Полицията е проверила 11 463 адреса във връзка с регистрации за предстоящите местни избори. Това става ясно от писмения отговор на ви...

 Гражданите стават все по-активни и звънят за нередности, отбелязват от вътрешното ведомство.

Линията работи вече седми ден. Подадени са над 25 сигнала, които вече се разследват.

„Най-често сигналите са за купуване на гласове, предлагане на пари, материални облаги за гласуване по определен начин”, посочи Лъчезар Милушев - директор на "Анализ и политики" – МВР.

Имало дори сигнал за раздаване на риба за гласуване по определен начин, както и такива за предлагане по 50 лева за гласуване.

Най-важното е, че хората не се страхуват и говорят с имената и данните си, макар че анонимните сигнали също се приемат и проверяват, допълват още от вътрешното министерство.

Бъчварова: Моделът "Сърница" ще действа на местните избори

Моделът „Сърница“, който действаше по време на местния вот в населеното място, ще бъде определящ за начина, по който ще се ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com