140 афганистански граждани са изведени от България

1014
140 афганистански граждани са изведени от България
Снимка: БГНЕС

140 афганистански граждани са изведени от България, на други 200 афганистанското посолство подготвя документите за обратното им връщане. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов по време на днешното заседание на Министерски съвет, става ясно от стенограмата.

Колкото и да повтарям нашите претенции към Турция в редица сфери, стратегическото ни отношение към нашите съседи е да се спазват споразуменията, да се развиват, да се надграждат и да се отчита това, което те правят за справянето с бежанската вълна", така той коментира позицията, която страната ни ще заеме на предстоящия Европейски съвет.

Освободиха трима от афганистанците, задържани след бунта в Харманли

Окръжният съд в Хасково освободи от ареста трима от афганистанците, задържани за бунта в Харманли. Те са непълнолетни и занапред ще о...

Той посочи, че макар темата за преговорите с Турция да е извадена от дневния ред на заседанието поради непостигането на съгласие между държавите-членки, принципното мнение на България е за потвърждаване на ангажимента за прилагане на договореностите с Турция и за продължаване на преговорния процес със страната.

„Споразумението между ЕС и Турция за реадмисия и преговорният процес за присъединяване са надежден и устойчив инструмент и механизъм за осъществяване на дългосрочни дейности от взаимен интерес, за предотвратяване на хуманитарни кризи и за развитие в стратегическа перспектива на отношенията между страните и между техните граждани. Необходимо е да продължат усилията за запазване на постигнатото и за осъществяване на напредък, дори в условията на бежанска и миграционна криза и на вътрешнополитически затруднения в редица страни от Европа и съседните региони”, подчерта министър-председателят като отбеляза, че миграционният натиск по българо-турската граница е намалял благодарение и на усилията на турската страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com