19 души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг, включително собственикът на заведението

1929
19 души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг, включително собственикът на заведението
Снимка: БГНЕС

19 души са задържани за престрелката в Слънчев бряг, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Вчера при престрелка един човек загина, а двама, сред които и соченият за наркобос Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, пострадаха. Смята се, че поводът за кървавата драма е скандал за паркомясто.

Двама души все още се издирват за престрелката. Сред задържаните е и собственикът на заведението, където се е разиграл екшънът.

Все още не е ясно по каква версия се работи, а Бъчварова призова хората да съдействат за разследването, ако разполагат с информация, като увери, че анонимността им е гарантирана.

Междувременно прокуратурата в Бургас привлече под наказателна отговорност Тодор С. за убийството на гарда на Димитър Желязков.

За престъплението мъжът може да получи до 20 години затвор или доживотен затвор без право на замяна, предаде Дарик.

Над 10 души са задържани за престрелката с Митьо Очите, има производство срещу неизвестен

Задържани са над 10 души за престрелката в Слънчев бряг. Това заяви на брифинг комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас във вр...

Състоянието на Димитър Желязков остава критично и след двете операции, с които лекарите в Бургас се опитаха да го стабилизират. Негов охранител, също ранен при престрелката и приет в бургаската болница, е в стабилно състояние, но остава по наблюдение в отделението по ортопедия.

Разследващите работят по няколко версии за престрелката. Иззети са три пистолета, сред тях и Макаров със заличени номера, открит до тялото на убития гард. Назначени са множество експертизи, разпитани са десетки свидетели.

Освен разследването на инцидента, бургаската полиция започва и паралелно, което да разкрие евентуални хулигански действия на участниците в престрелката.

Това е поредно покушение срещу Митьо Очите. В криминалното му досие фигурират обвинение за отвличане, въоръжен грабеж, незаконно притежаване на оръжие, заплахи и организиране на престъпна група за разпространение на наркотици и наказателни бригади.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com