60 000 напират за българско гражданство

4314
60 000 напират за българско гражданство

60 хиляди души напират за българи. Молбите за получаване на българско гражданство вече се разглеждат в предвидения от закона срок и до началото на юни ще приключи и работата върху забавените до 2010 година преписки за придобиване на гражданство, съобщи пред журналисти в град Елена вицепрезидентът Маргарита Попова, предаде Стандарт Нюз.

Попова добави, че във връзка с работата по преписките за гражданство е направила някои наложителни промени в президентската институция. “Промените бяха от една страна структурни - назначихме двама души на щат в Комисията по гражданството, за да се знае кой работи и носи отговорност по тази материя.

Установихме и нов тип контакт със Съвета по българско гражданство към Министерството на правосъдието, който подготвя документите. Пред него поставих нови изисквания за обобщаването на материалите, които трябва да дойдат на бюрото на вицепрезидента, за да мога законосъобразно и в определен срок да издам указ или да не направя това, ако молбите не отговарят на изискванията”, обясни Маргарита Попова.

И "миска" получила българско гражданство "за особени заслуги"

Случаят с Ершова е емблематичен как министрите са злоупотребявали с власт и са подписвали документи. "Мога да нарека това безобразие...

Попова бе гост на празника на град Елена. Тя участва в тържеството в музейния комплекс “Даскалоливницата” и в празничното шествие, което поднесе венци и цветя пред паметниците на видни възрожденци.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com