7 швейцарски посланици на посещение в Столипиново

3536
7 швейцарски посланици на посещение в Столипиново
Снимка: БГНЕС

7 посланици на Швейцария ще посетят пловдивския квартал Столипиново на 14 март, за да се запознаят на място с ромската интеграция в най-големия ромски квартал в България и Европа.

В Община Пловдив Българо-швейцарската програма за сътрудничество съфинансира общински проект за интеграцията на роми и други уязвими групи чрез образование и здравеопазване.

Посланиците на Швейцария в България, Албания, Косово, Сърбия, Македония и Румъния, както и швейцарският представител в борда на Ромския образователен фонд (Будапеща) са в Пловдив за Четвъртата регионална среща на Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество (ШАРС), посветена на ромската интеграция. Посланиците ще посетят изгражданите в момента в Столипиново образователен и здравен център, ще се срещнат с учители, родители и деца в Детската градина „Лилия“ и ще споделят на семинара богатия си опит от различни страни.

За първи път България е домакин на регионална среща на ШАРС по ромската интеграция. Целта й е да бъдат обсъдени нейни програми за ромско включване в Югоизточна Европа, както и да се направят изводи как успешно да се разработват и изпълняват проекти за социално включване с фокус върху устойчивостта и работата с държавните и местните институции.

В семинара участват експерти от централния офис на ШАРС в Берн и офисите й в балканските страни, в които се изпълняват проекти за социална интеграция. В дискусиите ще участват представители на Европейската комисия, на проекта РОМАКТ на Съвета на Европа, както и на ромски организации.

Ще бъде споделен българският опит в работата с институции и за постигането на устойчивост, резултатите и предизвикателствата в социалното включване на ромите и други уязвими групи по програма ЗОВ, изпълнявана в шест големи областни центрове, включително и в Пловдив. Ще присъстват представители на трите министерства, партниращи по ЗОВ (Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването), както и представители на общините Пловдив и Сливен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com