А1 получи златен Годишен знак „Отговорна компания – отговорни служители“

1907
А1 получи златен Годишен знак „Отговорна компания – отговорни служители“
Снимка: A1

Само седмица след като А1 обяви, че удвоява събраната през 2020-а от дарения по ведомост сума от 40 000 лева, телекомът получи златен Годишен знак „Отговорна компания – отговорни служители“. В съответствие с противоепидемичните мерки, наградата бе обявена на онлайн церемония. Съорганизиратори на инициативата са Фондация BCause, Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС). 

Това е вторият пореден златен знак за телекома, който стана един от носителите на наградата и през миналата година. От тогава до сега броят на дарителите сред служителите, както и общата сума на даренията устойчиво се увеличават. Компанията се утвърди като един от най-големите дарители в страната и на корпоративно ниво, подпомагайки системата на здравеопазването в тежката 2020 година. Дарителството по ведомост е част от цялостната визия на А1 да подкрепя социално значими каузи, сред които е и приемната грижа, за която компанията си сътрудничи с Националната асоциация за приемна грижа.

Пандемията повлия на живота на много нива, провокира ни да бъдем повече и по-често добри, защото трудностите могат да бъдат и възможност. Когато имаме позитивна нагласа, успяваме да видим възможностите за това, подаваме ръка на много хора и каузи, които имат нужда от подкрепа.– каза при получаването на наградата Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1 България.

 „За компанията ни е особено важно, че всичко, което правим като служители, получава и подкрепата на Лидерския екип. В началото на 2020-а година дадохме обещание, че А1 ще удвои сумата от даренията на служителите за различни каузи и така заедно подкрепихме деца, хора в неравностойно положение, животни в беда с общо 80 000 лева. Удвоихме броя и на съмишлениците на добротворчеството сред колегите в компанията.“ – допълни тя.

А1 предоставя възможност на всички служители сами да решат дали и с колко биха искали да подпомогнат 9 различни социални каузи. Сред тях са Animal Rescue Sofia, фондация „Нашите недоносени деца, център „Тацитус“, стипендиантската програма „Готови за успех“, младите педагози от „Заедно в час“, Фондация „Очи на 4 лапи“ и „Проект Северозапад“, Фондът „Лечение и рехабилитация на деца“, както и Фондация „Dare2Care”, която се грижи за бедстващи животни.

През миналата година ние положихме доста усилия, за да привлечем още колеги за каузата и резултатите показват, че явно сме успели.“ – коментира Биляна Дражева, мениджър „Вътрешни комуникации и корпоративна социална отговорност“ в А1 България. „Затова тази награда е истински повод за гордост и се надявам, че чрез нея ще привлечем още повече дарители. Виждаме смисъл в тези действия и благодарим на всички колеги, които се включиха, както и на организаторите за възможността да помагаме.“ – допълни Дражева в онлайн включването си към събитието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com