"Ал Джазира" снима филм в Кърджалийско

10484
"Ал Джазира" снима филм в Кърджалийско

“Ал Джазира” настъпва в Кърджали. Арабският телевизионен екип снима у нас документален филм за живота на хората, живеещи в смесения регион.

Това не е първият случай на интерес към България от страна на катарската телевизия. Миналата година през ноември екипът отново беше в Кърджали. Тогава журналистите снимаха на сходна тема – за бита и културата на местното население. Кореспондентите от истанбулското бюро на телевизията тогава разговаряха с представители на различни политически партии и религиозни общности в нашата област, както и с представители на медии, предаде БЛИЦ.

Конфликт на идентичността разкъсва българите мохамедани

Повече от век сънародниците ни мюсюлмани са подложени на разнопосочен натиск да променят етническата си идентичност. Това е заплаха н...

Телевизията отдавна е напуснала пределите на Катар. Тя има сателитни канали на английски и арабски, документален, спортен и детски канал, две интернет страници, мобилна версия.

Предстои да тръгне и нов канал “Ал Джазира – Тюрк“, който ще излъчва на турски език. Медията прави опити да се разшири и в балканските страни, където има турскоговорящо население, в това число и в България.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com