Алексей намеси Борисов с "Октопод", иска разпит на премиера!

8237
Алексей намеси Борисов с "Октопод", иска разпит на премиера!
Делото нанася удар по репутацията на държавата, посочи бившата барета

Призовавам, възможно най-бързо министър-председателят Борисов да дойде, за да даде показания по делото „Октопод”.

Това съобщи Алексей Петров пред Илиана Беновска в ефира на РАДИО К2, предадоха от медията за Actualno.com.

Костов: Трети свидетел твърди за връзка между Първанов и Алексей

За твърденията на министър Цветан Цветанов, че Иван Костов трябва да наблюдава делото Октопод, защото един от основните свидетели е сез...

Алексей Петров посочи, че с делото „Октопод” се нанася удар по репутацията на държавата.

"Аз отидох в ареста заради банките” добави Петров.

Той допълни, че делото е принизено до елементарни човешки отношения. Попитан за коментар на думите на свидетеля Валентин Шотев, че Алексей Петров е „едно малко прасе, станало голяма свиня”, Алексей Петров отвърна, че Валентин Шотев е решил да въвлече министър-председателя Бойко Борисов в това монтирано и поръчково дело.

„Когато аз исках да си изясним финансовите отношения с Шотев, той беше охраняван от фирмата „Ипон” на Бойко Борисов”, обясни изпълнителният директор на ССИ.

Петров коментира и тезата, че Борисов като ръководител на охранителна фирма и главен секретар на МВР, запознат със случая, е прикрил нарушение и престъпление.

Свидетел потвърди: Алексей Петров охраняваше Първанов!

Фирма на Алексей Петров се грижела за сигурността на Георги Първанов. "Това бяха служители от фирма "Атлас". Първанов се охраняваше п...

„Министър-председателят няма как да ме е прикрил, защото той, както се знае, няма приятели и той не е такъв човек”, уточни Петров.

Илиана Беновска попита Алексей Петров какво знае за неразкритите убийства на Борисов като главен секретар на МВР.

„Оказа се, че Цветан Цветанов знае повече от мен, Цветанов е казал, че в основата на поръчковите убийства стои фалита на банките от 90-те години”, отговори Алексей Петров.

Той обвини министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, че не работи по риска за финансова дестабилизация, заради източване на банки, в какъвто случай участва Георги Петракиев.

„Алармирам министър Цветанов от ефира на РАДИО К2, че онова ноу-хау, онази схема, която е използвал Георги Петракиев и други банкови чиновници в Първа частна банка - да се насочва ресурс към подставени лица - се прилага и в този момент. Вземете спешни мерки! Не поставяйте финансовата система на Република България в залог на това, че Георги Петракиев не трябва да бъде обезпокояван, защото свидетелства по делото „Октопод”, призова Алексей Петров.

Алексей: Цветанов е отговорен за бедствието в с. Бисер

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов трябва да понесе отговорността за бедствието в с. Бисер, каза на пресконф...

„Аз алармирах за всичко това, което се случва сега, по време на кандидат-президентската кампания. Ще се наложи да се взимат заеми от България, но никой не ме чуваше. Аз бях единственият, който говореше за банките поробители. Чак сега разбирам, че премиерът Борисов е възложил на вицепремиера Симеон Дянков да се занимава с този въпрос”, каза Алексей Петров.

Петров каза, че би участвал в комисия, която ще разследва трагедията в с. Бисер.

„Необходимо е сформирането на такава комисия, защото в с. Бисер не става дума за природно бедствие, което не може да бъде контролирано от човека, а става дума за липса на предписания от страна на МВР за пропуканата стена на язовира и за счупения кран, който не позволява контролирано изпускане на водата”, поясни Алексей Петров и обвини министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов за трагедията в с. Бисер. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com