Американски пехотинци с танкове и артилерия идват през септември у нас

21465
 Американски пехотинци с танкове и артилерия идват през септември у нас
Снимка: Getty Images/Guliver

Американска военноморска пехотна част, екипирана с танкове и артилерия ще бъде изпратена в България през септември, съобщава БГНЕС.

Това съобщи американският генерал Норман Кулинг, заемащ длъжността заместник-командир на американските морски пехотинци в Европа и Африка, цитиран от британския вестник "Гардиън". Той направи изказването по време на срещата на министрите на отбраната от страните членки на НАТО, която се провежда в Брюксел.

В Луганска област се води сражение с използването на артилерия

По данни на очевидци в Луганска област се води сражение с използването на артилерия и стрелково оръжие, съобщава Интерфакс. „Вод...

Освен 155-те пехотинци, в Ново Село ще пристигнат и четири танка от вида "Абрамс", шест леко въоръжени превозни средства и три артилерийски оръдия. "Определено нашето намерение е да убедим руснаците и г-н (руският президент Владимир) Путин да се въздържат от агресия и да се върнат към общността като мирна нация", каза Кулинг.

По-рано тази седмица американският министър на отбраната Аштън Картър заяви, че американско военно оборудване ще бъде разположено в Естония, Литва, Латвия, България, Румъния, Полша и Германия като част от намерението на НАТО да подсили силите си в Източна Европа.

Кулинг допълни още, че частта ще тренира заедно с български, румънски и други чуждестранни войски през следващите 18 месеца като целта е да се подобрят американските способности за съвместна работа с колеги, използващи различно оборудване и методи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com