Апелативният съд в Бургас се зае с Лечков

5326
Апелативният съд в Бургас се зае с Лечков

Делото срещу бившия кмет на Сливен и бивш български национал по футбол от златното поколение в края на миналия век Йордан Лечков премина в Апелативния съд в Бургас.

Делото е образувано по жалба на подсъдимия Йордан Лечков и по протест на прокуратурата. Апелативният съд ще разглежда отново делото, след като то бе върнато на Ямболския окръжен съд за повторно разглеждане след установени процесуални пропуски, предаде БГНЕС.

Бившият кмет на Община Сливен Йордан Лечков е обвинен, че в периода от месец август 2008 г. до февруари 2010 г. в качеството му на длъжностно лице е нарушил служебните си задължения като предоставил недвижим имот (бивши военни имоти), представляващ общинска собственост, за ползване на четири дружества без да проведе публичен търг или публично оповестен конкурс и сключи договор за наем. Според обвинението вредните последици за общината са в размер на 904 808.50 лева.

Делото бе гледано в Ямболския окръжен съд, след като съдиите от сливенския масово подадоха отвод. По това обвинение Ямболският съд призна Лечков за виновен и го осъди на три години лишаване от свобода с пет години изпитателен срок. Йордан Лечков е осъден да плати на гражданския ищец - Община Сливен, сумата от 671 368. 80 лева за претърпени имуществени вреди.

При въззивното разглеждане на делото присъдата бе отменена от Апелативния съд, а делото върнато за ново разглеждане на Ямболския окръжен съд. След повторното разглеждане на делото на първа инстанция Лечков е осъден на две години и шест месеца лишаване от свобода с четири години изпитателен срок.

2 години затвор за Лечков

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков е получил 2-годишна ефективна присъда от Окръжния съд в Стара Загора, съобщи Татяна Гьонева, гово...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...