X
 
 

АПИ установи, че на магистрала "Струма" не се работи

Агенция „Пътна инфраструктура” е направила проверка на място на Лот 4 от АМ „Струма” и е установено, че на автомагистралата не се работи. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебния кабинет Николина Ангелкова по време на пресконференция, предаде Фокус”.

Министър Ангелкова уточни, че по време на проверката не е имало машини и работници. Веднага е изискана спешна среща с директора на изпълнителя на проекта.

АМ "Струма" е в застой

Строителството на магистралата до Гърция е в пълен застой в участъка преди границата. Агенция "Пътна инфраструктура" обмисля прекратява...

„Тя ще се състои следващата седмица, за да представят ревизирана строителна програма и ако нямаме уверение, че програмата е реалистична и че те ще мобилизират всички ресурси на място, договорът ще бъде прекратен. Към момента работим в проучване и идентификация на възможностите за прекратяване по три договора – един пътен и два железопътни. Управляващият орган ще извършва проверки на място два пъти в месеца и ако е необходимо, ще се осъществяват инцидентни проверки”.

Министърът даде уверение, че проектът АМ „Марица” ще приключи в рамките на допустимост на разходите, до края на 2015 г.: „Строителят при Лот 1 е представил ревизирана строително-технологична програма на АПИ. Те ни увериха, че проектът ще приключи през май месец 2015 година. Това ще доведе до удължаване на срока по договора, който е до края на тази година. Съгласно него ще се активизират всички клаузи за неустойки, които са свързани със закъснението по изпълнението по-договор”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
3-те зодии, които НЕ прощават

Има хора, които не прощават и вечно помнят хората и действията им, които са ги обидили или наранили. Тези хора определено могат да бъдат наречени...