Атака дойде пред паметника Левски и нещата се нажежиха

37381

Факелното шествие на „Атака” стигна до паметника на Васил Левски в София и напрежението веднага се повиши.

Точно преди националистите да дойдат, бяха дръпнати загражденията, за да може и обикновените хора да поднесат цветя. Тогава дойде и Волен Сидеров с хората си, който беше посрещнат с викове „Оставка” и с нецензурни подмятания, имаше и хвърлени предмети.

"Атака" напуска парламента, ако предложенията й не бъдат приети

От "Атака" ще предложат промени в Закона за вероизповеданията, с идея да спрат исканията на Главното мюфтийство за връщане на джамиите,...

Сидеров тръгна към протестиращите и напрежението се повиши още повече. Полицията обаче реагира бързо и раздели двете групи, като изтика протестиращите към ул. „Оборище”. Оттам те викаха на Сидеров „Довиждане, довиждане”, а лидерът на „Атака” се закани, че ако полицията не отстрани „провокаторите”, националистите сами щели да го направят. Сидеров започна да разполага хората си около паметника, като националистът "припомни" как "провокаторите" сега са тук, както са атакували централата на "Врабча" 1 през лятото.

Самият Сидеров поиска оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев и подкани привържениците да викат "Оставка", като определи вътрешния министър за "плазмодий, който е маша на Бойко Борисов". Националистът поиска и оставката на Пламен Орешарски, ако не може да спре "провокаторите".

Волен Сидеров припомни, че шествието на "Атака" е променило маршрута си по молба на полицията и сега полицията трябва да се погрижи за реда. Националистът се закани и че правителството ще падне "болезнено", ако толерира "соросоиди", "седесарчета", "костовистчета", "бойковистчета", "провокатори" и "престъпници", които нападат "единствените истински патриоти" в лицето на "Атака". Националистът не пропусна да подкани привържениците си да викат и "Долу ДПС", като заяви, че Апостола на свободата е бил убит по политически причини от турските изроди.

При идването си атакистите направиха всичко възможно да провалят живото излъчване на bTV.

"Оставка" посрещна официалните лица на церемонията пред паметника Левски

С викове "Оставка", "Долу ДПС" и "Нямате право да сте тук" започна церемонията по честването на 141 години от гибелта на Апостола на св...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com