Балнео секторът иска автентичен български СПА туризъм

4468
Балнео секторът иска автентичен български СПА туризъм
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако искаме да имаме успех в СПА туризма, трябва да акцентираме върху типично български програми за лечение и разкрасяване, обясни д-р Таня Ангелова в Сандански. В момента у нас се предлагат всякакви терапии, включително тайландски и египетски, обясни от своя страна експертът в туризма Румен Драганов. Според него е задължително използването на български продукти, предаде Стандарт нюз.

Браншът след заседанието на Управителния съвет на Българския съюз по балнеология и СПА прие декларация за предприемане на действия за развитие на туризма у нас. Една от точките в нея гласи, че трябва да се работи в защита на културния туризъм и срещу фалшификациите в него. Археолозите и историците в момента пречат на развитието на сектора, тъй като представят исконни български забележителности по неистински начин и дори фалшифициран, заяви Драганов. Според него тези експерти не бива да се бъркат в туризма, защото нанасят повече вреди, отколкото ползи. И даде за пример как са реставрирани пернишката крепост Кракра, Царевец преди десетилетия и Перперикон.

Карлови Вари и Баден Баден ще помагат на Кюстендил да се превърне в европейска СПА дестинация

Кметът на Карлови Вари Петр Кулханек, съветникът на кмета на Баден Баден Сигрун Ланг, маркетинг- мениджърът на Европейската Спа асоциац...

Не бива в националния ни рекламен клип на СПА туризма да се рекламират процедури с египетска лава, защото това всъщност промотира туризма в Кайро, а не в България. Трябва да акцентираме върху българското, за да не се случи израждането на фолклора в чалга и в туризма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com