Бареков: Либерализмът е политически урод

2085
Бареков: Либерализмът е политически урод

"Либерализмът претърпя провал и категорично не може да се говори за Студена война. В рамките на 20-ти век ние видяхме два експеримента, свързани с либерализма – националсоциализма и комунизма, които загинаха геройски, завличайки в бездната стотици милиони човешки животи. Либерализмът се оказа един политически урод."

Това заяви евродепутатът Николай Бареков по време на конференция на тема „Консерватизъм срещу либерализъм. Това ли е плод на новата Студена война?“. Събитието се проведе под егидата на Групата на европейските консерватори и реформисти (ЕКР), чийто член е Бареков, в партньорство с Университета по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ) в София, съобщи БГНЕС.

Бареков се съблече гол (СНИМКА)

Николай Бареков се е отдал на почивка и разпуска в далечната Куба. Евродепутатът сам се похвали, като качи своя снимка във Facebook. ...

Бареков посочи още, че е интересно да се говори за сблъсък между консерватизъм и либерализъм като политически теории, които обясняват обществените отношения, но в бъдеще битката ще бъде между консерватизма и изкуствения интелект. „През XIX век математикът Лобачевски прехвърли геометрията във времето и двете успоредни прави от пространството се събраха. 50 години по-късно се появяват двама интелектуални разбойници – Макс Планк и Айнщайн, които взривяват категориите „време“ и „пространство“. По-късно се появява и другият гений на човечеството – Стив Джобс. Той прави и първата огромна, а мисля, че и решаваща крачка, към създаването на изкуствен интелект. Основната теория на относителността, която обяснява света, която тръгва от Планк и се довършва от Айнщайн, всъщност не е толкова универсална, колкото може да се окаже изкуственият интелект“, каза Бареков. Според него с крачката, която светът е направил към изкуствения интелект, се поставя въпросът за съществуването на самото човечество и моралът. „Либерализмът е нещо, което противоречи на всички представи за същността на човека. Когато консерватизмът се заражда като научна или политическа теория, ние се намираме в епохата на Свети Тома Аквински. Той се вълнува от човека и проекцията на човека – Бог“, посочи още Бареков. 

„Консерватизмът се занимава с човека, либерализмът – с пазара. Докато има човек, ще има теории и свят. Пазар може и да има, може и да няма“, каза още Бареков. „Да сравняваме либерализма с консерватизма не е като да сравняваме филмите на Куентин Тарантино с тези на Луис Бунюел, защото и в двата случая става въпрос за стойностно кино. Либерализмът е фалшива теория, фейк, който е измислен, за да се противопостави на консерватизма. Но за разлика от консерватизма, който има здрави корени в човека, либерализмът е една измислена теория без здрави основи", завърши той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com