Базата на НСА в Несебър става обект с национално значение

7366
Базата на НСА в Несебър става обект с национално значение
С решението си кабинетът ще гарантира запазване целостта на обекта

Правителството ще обяви използваната от НСА "Васил Левски" учебна спортна база в Несебър за обект с национално значение.

Точката ще се разгледа по време на предстоящото правителствено заседание, което по изключение тази седмица ще е във вторник.

С решението си кабинетът ще гарантира запазване целостта на базата и регламентира възможността за ползването й от студенти за обучение по всички видове водни спортове. Ще се предотврати извършването на дейности, възпрепятстващи осъществяването на учебния процес в академията.

Спортната база е уникален комплекс от 85 дка за изучаване на морски видове спорт, без аналог в подобни учебни заведения по света. Ежегодно около 1500 студенти от НСА преминават 14-дневен курс, изучавайки плуване, гребане, кану-каяк, водни ски, ветроходство, подготовка на водни спасители и спортни аниматори.

Припомняме, че след като миналата седмица студентите излязоха на протест срещу опитите за застрояване на водната база в Несебър регионалният министър Лиляна Павлова разпореди на ДНСК и на Агенцията по геодезия, картография и кадастър да проверят всички действия, които се извършват на територията на спорния терен на спортната база на НСА.

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com