БЧК апелира за отговорно спазване на противоепидемичните мерки

1006
БЧК апелира за отговорно спазване на противоепидемичните мерки
Снимка: iStock/Guliver

"Вече близо година целият свят, в т.ч. и България, се намират в напълно нова и изключително тежка кризисна ситуация, породена от пандемията от COVID-19. За съжаление, динамичната обстановка и новата мутация на вируса, принудиха повечето държави в Европа да въведат максимално строги мерки и ограничения, както и да вземат някои непопулярни решения, имащи пряко отношение към различните общности. Макар и значително по-либерални, въведените противоепидемични мерки у нас са изцяло насочени към опазване живота и здравето на всеки български гражданин. И въпреки че истинското предизвикателство се оказа индивидуалната отговорност на всеки от нас, мерките доказаха, че са работещи." Това се казва в писмо до медиите на БЧК. Ето и пълният му текст:

"Като най-голямата хуманитарна организация у нас, която подпомага държавните институции в борбата им срещу коронавируса, и която ежедневно се сблъсква с последиците от налаганите ограничения, Българският Червен кръст ясно осъзнава трудността на ситуацията, в която всички ние сме поставени. Вече 11 месеца чрез своите доброволци и областни структури ние не спираме да подпомагаме не само лечебните заведения в цялата страна и медиците, работещи на първа линия, но и хилядите българи, засегнати по един или друг начин от пандемията и нейните неизбежни икономически и социални последици.

Литва удължава локдауна до края на февруари

Литва съобщи днес, че удължава действието на въведените заради коронавируса рестрикции до края на февруари, предаде ДПА. Повечето магаз...

Твърдо сме убедени, че човешкият живот е безценен, и че силната икономика се движи от здрави хора. Промяната в поведението води до промяна и на моментната картина. Тя може да продължи да се подобрява или да обезсмисли всички положени до момента усилия и да ни върне към заболеваемостта от месеците ноември и декември. Ето защо призоваваме всички към отговорно спазване на наложените противоепидемични мерки. Нека не обезсмисляме жертвата на медиците, които загинаха, изпълнявайки своя дълг към обществото. Нека помним и с болка в сърцата почетем паметта на хората, които напуснаха този свят, поразени от COVID-19.Нека уважаваме денонощните усилия на лекарите, медицинските сестри, лаборантите, фелдшерите и санитарите, които вече близо година рискуват живота си, водейки битка за нашия. Защото няма по-висша ценност от човешкия живот и защото само така ще можем да прегърнем своите близки и да се върнем към нормалността."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com