БДЖ пуска още влакове за студентския празник до Велинград, Банско и Добринище

17020
   БДЖ пуска още влакове за студентския празник до Велинград, Банско и Добринище
Снимка: БГНЕС

Във връзка със студентския празник – 8 декември, БДЖ предоставя възможност за осигуряване на допълнителни влакове за пътуване на организирани групи студенти до курортните селища Велинград, Банско и Добринище.

Влаковете ще се движат по теснопътната железопътна линия Септември – Добринище след направени предварителни заявки за пътуване, съобщиха от БДЖ.

Заради рехабилитации по две жп линии рискът от влакови катастрофи стана реален

По жп линиите Пловдив – Бургас и Пловдив – Свиленград се прави рехабилитация и затова влаковете сега се насочват ръчно. Има...

Допълнителните влакове за организираните групи студенти ще пътуват на 6-и и 8-и декември от Септември до Добринище и на 7-и и 9-и декември от Добринище до Септември.

Разписание на допълнителния влак от Септември до Добринище, който ще пътува на 6-и и 8-и декември: Септември – 12:35 ч. (тръгва); Велинград – 14:00 ч. (пристига); Банско – 17:00 ч. (пристига); Добринище – 17:15 ч. (пристига)

Разписание на допълнителния влак от Добринище до Септември, който ще пътува на 7-и и 9-и декември: Добринище – 11:40 ч. (тръгва); Банско – 11:56 ч. (пристига); Велинград – 15:22 ч. (пристига); Септември – 16:50 ч. (пристига)

Националният железопътен превозвач напомня, че при организиране на групови пътувания, студентите редовно обучение могат да ползват 75 % намаление от цената на билета. За целта е необходимо групата да бъде съставена от минимум 10 души и един ръководител. Желаещите да пътуват с допълнителните влакове по теснопътната железопътна линия Септември – Добринище могат да направят своите заявки за пътувания на групи на следната електронна поща: bdz_passengers@bdz.bg.

Катастрофа с влак се е разминала на косъм

Заради човешка грешка два пътнически влака са били на косъм от сблъсък. Малко преди 18.00 ч. вчера влак, пътуващ от София за Варна е сп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com