Бедствено положение е обявено в община Рудозем

13536
Бедствено положение е обявено в община Рудозем
Снимка: БГНЕС

Община Рудозем обяви бедствено положение, след като всички населени места останаха без ток. То е в сила от 6:30 часа в събота сутринта. Информацията обяви кметът Румен Пехливанов.

Снощи 50% от селата в общината останаха без електричество, включително част от града, а на сутринта без ток останаха 100% от населените места, някои вече повече от 12 часа. Заради тежкия и мокър сняг много електропроводи в региона са скъсани, информира bTV.

Червен код за сняг изправя на нокти Южна България утре

Червен код е обявен за 7 март в 3 области на Южна България. За втори ден НИМХ обявява червен код поради интензивни снеговалежи и буре...

Снегът събори много дървета по пътя Рудозем-Смолян. 15 екипа разчистваха. Впрегната е всичката налична техника за снегопочистване.

Иначе обилният снеговалеж от тази нощ предизвика аварии по електропреносната мрежа и прекъсна тока на десетки селища в Смолянско. Цялата община Баните остана снощи на тъмно. Екипи на ЕVN продължават работата за отстраняване на авариите.

Снежната покривка по високите части на Смолянска област достигна 70 сантиметра. Забранено е движението на товарните автомобили в цялата област, а всички леки трябва да бъдат с вериги. Цялата почистваща техника на пътното управление е работи за почистване на пътищата.

Временно е спряно движението на товарни автомобили над 10 тона по пътищата Дупница-Самоков и Самоков - Ихтиман. По пътя Симитли - Банско тези автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Сняг затрупва България утре

Червен код е обявен за 6 март в 2 области на Южна България – Смолян и Кърджали заради снеговалежи и бурен вятър, съобщиха от НИ...

Поради преливане на моста на река Ропотамо е затворен пътят Веселие-Ясна поляна. Обходният маршрут е Бургас-Ново Паничарево-Ясна поляна и Созопол-Приморско-Ясна поляна. Заради свлачище временно е затворен Айтоският проход при село Билка.

Пътят между Хасково и Кърджали е затворен за товарни автомобили. Третокласният път Юндола - Белово също е затворен поради паднали дървета. Второкласният път между Симитли и Банско през Предела е отворен за леки автомобили.

Движението за товарни автомобили по автомагистрала Тракия между София и Траянови врата бе прекъснато от снега през нощта, но отново е възстановено, съобщиха преди минути от пътната агенция. Магистрала „Люлин“, където също имаше проблеми снощи, е отворена за движение, информира БНР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com