X
 
 

Близначките от Съмърсвил вече са в добро състояние и сигурна среда

1250 0
photo of Близначките от Съмърсвил вече са в добро състояние и сигурна среда
Снимка: pixabay
14-годишните близначки, малтретирани от своите приемни родители, вече са в добро състояние и в сигурна среда. Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев се е срещнал с тях и лично се е уверил в това, съобщават от Външно министерство.  

За тях се грижат социални работници и психолози, разказа Анчев пред Нова тв. Генералният консул на България е разговарял с децата на английски език по тяхно желание, но не са говорили за преживяното в дома на осиновителите им.

Български деца са били малтретирани в "Къща на ужасите" в САЩ

Осиновени български деца в „Къща на ужасите” в Мисури. Двете близначки са живели при невъзможни условия, съобщи изданието B...

Децата бяха открити на 8 юли след сигнал на граждани в  Съмърсвил, където живеели от скоро. Заедно с още 8 биологични деца на техните родители - 56-годишен мъж и 40-годишна жена, бяха намерени недохранени, мръсни и във видимо недобро здравословно състояние. Родителите бяха арестувани същия ден, а всички 10 деца бяха поети от социални работници.

От Министерството на външните работи съобщиха, че Анчев се е срещнал с представители на социалните служби, които са изразили увереност, че децата бързо ще преодолеят травматичния шок.

"Децата категорично няма да бъдат върнати на насилниците. В момента са настанени в дом за деца, лишени от родителски грижи в централната част на Мисури. Този дом е с доста добри условия. Оттук нататък съдбата на децата ще реши консилиум от експерти, които, ако постигнат единомислие, съдията ще приеме тяхното решение и то ще бъде приведено в действие. Ако не се споразумеят експертите, решението ще вземе съдията”, подчерта той.

Случаят ще бъде разделен на две дела. Едното ще бъде за попечителството на децата, на което ще се реши дали те да бъдат под закрилата на щата Мисури до 18, 21 години или за цял живот. Ачев сподели, че се предполага, че едно от децата има проблем с менталното развитие. Второто дело е срещу родителите, които са обвинени в небрежно отношение и застрашаване живота на дете. Според законите на Мисури по тези обвинения се предвижда наказание от 5 до 15 години затвор.

Хиляди деца отделени от родителите им и държани в клетки в най-ужасяващия акт на Тръмп досега (Снимки, видео)

Кадри на плачещи деца, изтръгвани от ръцете на родителите им, шокираха света. Кадри не от другаде, а от САЩ - страната, гордееща се неи...

Първото съдебно заседание по случая е насрочено за 6 септември 2019 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...

Последно в Актуално