БОЕЦ влязоха в TELUS - питат защо са изтрити Фейсбук постове за Борисов и Гешев (ВИДЕО)

15388
БОЕЦ влязоха в TELUS - питат защо са изтрити Фейсбук постове за Борисов и Гешев (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Лидерът на сдружение БОЕЦ Георги Георгиев влезе в сградата на TELUS на площад "Македония", за да потърси обяснение от компанията за блокиране на профили на членове на движението във Facebook и за изтриване на техни публикации.

Постовете са свързани с разкрития за корупционни схеми на Бойко Борисов, Иван Гешев и Делян Пеевски, както и в подкрепа на Украйна и срещу режима на Владимир Путин. Самият Георгиев показа доказателства и заяви, че ще представи на TELUS "стотици примери" и ще иска отговори на въпроси.

Създателят на "Стража": Смешни са коментарите, че сме финансирани от TELUS

Благослав Михайлов – един от създателите на платформата „Стража“ – отрече тя да е финансирана от TELUS. След ка...

Припомняме, че TELUS International Bulgaria обяви, че ще съди разследващата медия BIRD.BG заради обвинението на сайта, че частната компания надвишава правомощията си по модерирането на съдържанието на Facebook за България. От BIRD.BG твърдяха, че фирмата заглушава общественици, изразяващи позиция против режима на Владимир Путин. TELUS обвини медията, че е призовала нейни служители да станат информатори и е показала снимки от профилите на няколко лица от компанията, което според тях е подтикване към насилие и саморазправа.

ОЩЕ: Защо са платени над 1,4 млн, лв. на дъщерна фирма на считаните за модератори на Фейсбук у нас?

"Повече от 50 пъти профилът ми е бил блокиран, няколко години съм бил в „карцера“ на Facebook", заяви Георги Георгиев от БОЕЦ във включване на живо този вторник. Разкри, че БОЕЦ са били на протест пред Руския културен център в събота и граждани са ги информирали, че един човек в своя профил във Facebook е заснел лице, което е присъствало на демонстрацията, качил е снимката му и го заплашва с убийство. Постът е бил докладван, но от сдружението са получили съобщение от Facebook, че няма никакъв проблем.

Георгиев едва беше допуснат в сградата, като първо охраната го спря, а после го пуснаха вътре, но без да снима. Той искаше да се срещне с Кристина Иванова - директор за България и вицепрезидент "Операции" на TELUS International за Европа.

АЕЖ зае страната на TELUS в скандала с BIRD.BG

Асоциацията на европейските журналисти – България призовава сайта BIRD да премахне постовете си в социалните мрежи с публикувани ...

Лидерът на БОЕЦ показа принтирани постовете на сдружението, които са били изтрити от Facebook. Сред тях са публикации за протест "Не пипайте кодекса" – "обявлението за този протест е изтрито от модераторите на Facebook, може би TELUS, и моят профил беше блокиран", заяви Георгиев.

Други от постовете са с разкрития за действията на Иван Гешев по фалита на КТБ, за модераторството на TELUS от BIRD.BG, за фейк снимката на Кирил Петков и Лена Бориславова, в която се държат за ръце, за къщата в Барселона. Припомняме, че по сигнал на БОЕЦ испанската прокуратура образува проверка срещу Бойко Борисов по този казус.

След кратък разговор с ръководството на TELUS Георгиев заяви, че срещата се е провела "през вратата". "Двама служители на TELUS, които не се представиха, ни обвиниха, че сме подходили агресивно. Едва ли не сме търсели врагове – не, търсим истината. Потвърдиха функциите за модериране на Facebook. Оставаме в готовност за среща, когато ръководството прецени и в какъвто формат решат. Битката продължава", каза Георги Георгиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Коментар №1 на седмицата: Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

Атлантическият съвет на България разкритикува освобождаването на Вяра Тодева

Военните ни обезвредиха боеприпас, открит в София

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com