Борис Велчев: Корупция в Прокуратурата има, но има дела срещу прокурори

4199
Борис Велчев: Корупция в Прокуратурата има, но има дела срещу прокурори

Да, корупция в Прокуратурата има, свидетели сме, че има не повече от 2-3 пъти годишно, но има дела срещу прокурори. Това каза главният прокурор Борис Велчев по повод доклада на Държавния департамент на САЩ, предаде „Фокус”.

Относно предложението на форума на съдилищата Висш съдебен съвет да не е постоянен Борис Велчев обясни, че такъв орган е нужен и даде пример със себе си, като обясни, че той е много зает и поради това често си тръгва по-рано от заседанията на ВСС, но не всички членове на съвета имат толкова много ангажименти и вършат много работа.

Борис Велчев: Половината държава се изживява като прокурори

Половината държава се изживява като прокурори. Това каза главният прокурор Борис Велчев при откриването на юридически форум. Не е ясно ...

„Ако 25 члена на ВСС са в същото положение и имат пълноценно натоварване по 8 часа на ден, като мен, чудя се колко усилия могат да вложат в заседанията на ВСС и кой ще управлява съдебната власт. Аз смятам, че постоянно действащият ВСС е едно завоевание, което трябва да се запази. Друг е въпросът, че може да се реорганизира”, каза Велчев.

Относно цените на лекарствата и думите на здравния министър, че вече е сезирал прокуратурата, Борис Велчев обясни, че е запознат с проблема, но все още няма образувано досъдебно производство. Ще има такова, когато се докаже наличието на престъпление, уточни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com