X
 
 

Борисов: Държавата може да има редица ползи от рекламиране на археологическото й богатство

1123 5
photo of Борисов: Държавата може да има редица ползи от рекламиране на археологическото й богатство
Снимка: БГНЕС
Дружбата ни със САЩ не върви само по линия на базите, ученията и отбранителната мощ, с тях правим и неща за археологията, културата и историята. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Пловдив, където посети Епископската базилика на Филипопол, съобщиха от правителствената пресслужба. Премиерът изрази благодарност към Фондация „Америка за България“, която съвместно с правителството и общината работи по мащабния и оригинален проект за реставрация и социализация на базиликата. Пловдив е от „живите градове“, легнал върху такава история и хората ще имат все повече възможности да я виждат, ще идват повече туристи, отбеляза министър-председателят.

Премиерът Борисов акцентира върху сериозната подкрепа, която правителството оказва за разкриването и съхраняването на уникални археологически обекти в България. Според министър-председателя, по модела на Гърция и Италия страната ни може да има редица ползи от промотирането на археологическото си богатство.

Борисов: 111 г. след обявяването на независимостта ние продължаваме развитието на страната

Честит празник! Обявяването на независимостта е едно смело и значимо събитие, с което българският народ се гордее! Постижение, сложило ...

В Пловдив министър-председателят Борисов посети и новата галерия на улица „Гладстон“. Строежът на галерията приключи в края на август, а в началото на септември в нея беше открита първата изложба. Строителството на изложбената зала продължи близо година, като стойността на проекта е 4,2 млн. лв. От тях 3,5 млн. лв. са отпуснати от държавата във връзка с домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Абе вие българето на кого викате ХВАЛИпръцко
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  На такива като Баця и Путя.
  : 3 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Фондация "Америка за България" - многократно доказал се враг на България, но умее да купува гнили Тикви !
 • Упсьььь...не започва ли нова 1.1 Упсьььь...не започва ли нова "ШПИОНСКА АФЕРА"? преди 3 седмици Профил на трол?
  Баце е отявлен американофил/и много е ПРОЗД/!Де види кравар го цунка под опашката....пада си и по лизането на сенаторски задници...а бе с две думи:ХАМЕРИКАНСКИ ШПИОНИН!!!!
  : 3 !
 • ГешеФтура 1.2 ГешеФтура преди 3 седмици Профил на трол?
  Арестуваха за шпионаж част от ръководството на фондация"Америка за България". По-рано през деня беше задържан и главният вожд Винету-по известен из ЕнтЕлЕктУаЛнИтЕ среди като Би Битко. По-късно от официално съобщение на прокуратурата до медиите стана ясно, че Буда е пуснат без обвинение. "Вожада Слънце" е бил разпитан в качеството му на свидетел.....
  : 4 !
Последно в Актуално