Борисов: Парите от проучването за нефта и газа съм ги приготвил за зали и пътища

5850
Борисов: Парите от проучването за нефта и газа съм ги приготвил за зали и пътища

40-те милиона евро, които ще влязат в бюджета с подписването на  договора с "Тотал", ОМВ и "Репсол" за проучванията за нефт и газ в блок "Хан Аспарух", ще отидат за пътища, за училища и за зали.

Това заявява премиерът Бойко Борисов по време на редовното заседание на кабинета в сряда, стана ясно от стенограмата на срещата.

Община Троян губи 16 села

Правителството прие решение за присъединяването на 16 населени места към други на територията на община Троян, област Ловеч. Селата ...

"Не се гласи, Влади, за тези пари, защото вече съм ги приготвил къде ще отиват – за пътища, за училища и за зали. Така че, не им се усмихвай", обръща се премиерът към заместник финансовия министър.

Пред министрите той отчита, че тези дни е свършил добра работа с Делян Добрев.

"Подписахме предпроектното проучване за VІІ реактор за „Козлодуй”. „Уестингхаус” го спечели. Подписахме споразумението с „Газпром” за цената на газа със стара дата от 1 април, с 11% по-ниска, което е около 115 милиона долара по-малко. Сиреч, живи пари сме спестили. И дадохме окончателното становище относно подписването ноември месец на договора за „Южен поток”, отбелязва Борисов и допълва, че за няколко дни в България идват инвеститори, които са от първите компании в света и водещи в своята сфера.

„И то, за ужас на нашите опоненти, едната е от най-големите американски компании, другата руска и третите – от европейските, съответно Франция, Австрия и Испания. Така че, пак ще има тежки дни към нас”, заключава министър-председателят.

Развиваме партньорството с Израел в ИТ и здравеопазването

Министерският съвет одобри проекта на междуправителствено споразумение на България и Израел за сътрудничество в областта на информаци...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com