Борисов посрещна Медведев с държавни почести, граждани - с плакати (СНИМКИ)

7125
Борисов посрещна Медведев с държавни почести, граждани - с плакати (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

С официално посрещане на пл. „Свети Александър Невски“ започна визитата на председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев у нас, предаде БГНЕС.

На церемонията Медведев бе посрещнат от българския премиер Бойко Борисов, по чиято покана той идва на двудневно официално посещение в страната ни.

Официално: Медведев ще посети България на 4 и 5 март

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев, който ще е н...

Под засилени мерки за сигурност и пред любопитните погледи на събралите се хора Медведев положи венец пред Паметника на Незнайния воин, след което двамата премиери се отправиха към Министерския съвет, където ще проведат двустранен разговор, последван от пленарна среща между двете делегации.

Вече са обявени и основните теми, които българската и руската страна ще обсъждат. Те са свързани със сътрудничеството в областта на енергетиката, икономиката и туризма.

По-късно през деня руският министър-председател ще разговаря и с държавния глава Румен Радев, а на 5 март Дмитрий Медведев ще се срещне с председателя на НС Цвета Караянчева, както и ще участва в откриването на Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

При посрещането на Медведев имаше граждани с плакати в подкрепа на Русия, както и малцина протестиращи срещу посещението на руския премиер.

Увеличава се процентът на руснаците, искащи оставка на правителството

Над 50% от руснаците искат сегашното руско правителство да си отиде, показва изследване, проведено през месец декември миналата година ...

Това е петата визита на руски премиер или президент в България за последните 30 години. Дмитрий Медведев пък идва за втори път у нас, след като през 2008 г. бе част от делегация, водена от президента Владимир Путин.

Дмитрий Медведев идва за втори път в България. Предишният беше в началото на 2008 година. Тогава той беше част от делегацията, водена от президента Владимир Путин. Това беше първата визита на Медведев в чужбина, малко след като неговата кандидатура беше издигната за президент на Русия в самия край на 2007 г.

За последното десетилетие София и Кремъл изживяха драматични обрати в политическите отношения. Двете страни охладиха комуникацията, след като заради вътрешни и външни фактори не успяхме да реализираме ключовите енергийни проекти Бургас-Александруполус, "Южен поток" и АЕЦ "Белене".

През последните две години се наблюдава бавно възстановяване на прекъснатите отношения. Това е свързано с желанието на София да се върне към реализацията на съвместните проекти в енергийната сфера. Стъпка за стопяване на леда беше направена с последователните визити на Радев и Борисов в Русия през май 2018 г.

Българите произнесоха присъда на Шипка - чухте ли я?

Всяка година на 3 март, ние си припомняме за българското опълчение, което с невероятния си героичен и мъченически подвиг, печели изключ...

След срещите с президента Путин настъпи нов етап в развитието и на съвместните енергийни проекти.

Първо България отново започна да работи по проекта АЕЦ "Белене", а впоследствие Руската федерация обяви, че ще строи разклонение за газопровода "Турски поток" през България. Става дума за над 470 километра, по които се планираше изграждането на нереализирания "Южен поток".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com