Браншова камара „Пътища“ осъди арестите на свои представители от ГДБОП

3399
Браншова камара „Пътища“ осъди арестите на свои представители от ГДБОП
Снимка: Ангел Атанасов/Actualno.com

Управителният съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ категорично осъжда и се противопоставя на действията на органите на реда през последните часове. В сряда вечер служители на ГДБОП задържаха и разпитаха представители на пътно-строителни фирми, заради изпълнението им на договори, свързани с изграждането на Автомагистрала „Хемус“, се казва в становище на браншовата камара.

ББК „Пътища“ е създадена като сдружение с нестопанска цел за защита интересите на членуващите в него дружества и обединява усилията им за осъществяване на ефективна дейност при спазване разпоредбите на действащото законодателство. Камарата няма да позволи нейни членове да бъдат възпрепятствани умишлено да извършват дейността си. УС на ББК „Пътища“ настоява политическите кампании и опити за съсипване на икономически отрасъл с национално значение да бъдат прекратени и всички ангажирани в строителните процеси на територията на страната да изпълняват качествено и в срок договорите си, заявяват от камарата.

Рашков обеща още арести заради "Хемус", средствата минавали през банка, свързана с Бойко Борисов

"Има задържани за злоупотреби по строителството на магистрала "Хемус", но ще има и още". Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков, ...

Всички фирми, членове на камарата изпълняват своите отношения с възложителите съгласно сключените договори. Контрактите, свързани с изграждането на Автомагистрала „Хемус“ спазват всички принципи и изисквания на българското законодателство. Прави впечатление, че през последните месеци започна акция, която бихме определили като целенасочена срещу цял един сектор. Участниците на напълно законните и с обосновани искания протести са подложени на допълнителни ревизионни процедури от Националната агенция по приходите, проверки от Икономическа полиция и разпити.

УС на ББК „Пътища“ е категорична, че в демократична държава репресирането на частния бизнес от държавата и нейните структури е недопустимо. Фирмите членове на камарата винаги са съдействали на държавните институции и органи и са предоставяли изчерпателна информация. През годините компаниите са доказали своята експертиза и лоялност към интересите на обществото. ББК „Пътища“ ще защити интересите им по всички законоустановени начини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 април 2024 г. (понеделник)

Най-важните новини за деня: 28 април 2024 г.

Седмична прогноза за времето за 29 април - 5 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Добри новини за храните на борсите

Натоварен трафик по границите с Румъния

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Кой има имен ден днес, 28 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 28 април (неделя)

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com