Булгаргаз: Съобразяваме добива на газ от Чирен с потреблението

13040
Булгаргаз: Съобразяваме добива на газ от Чирен с потреблението
Снимка: БГНЕС

"Булгаргаз" изпълнява задълженията си като обществен доставчик към доставчиците на природен газ. Количествата, които получава по договор с "Газпром експорт", са в съответствие с договора за доставка на газ от 15.11.2012 г., съобщиха от дружеството.

На 16 и на 22 декември дружеството предвижда да извърши авансово плащане на два транша по 19 млн. долара към "Газпром експорт" за доставките на природен газ за месец декември.

Добивът на допълнителни количества газ от хранилището в Чирен е рутинна дейност, съобразена със сезонното потребление в страната. От дружеството уточняват, че "Булгаргаз" ЕАД нагнети за 2014 г. 250 млн. м3 природен газ, освен тях закупи и нагнети допълнително още 70 млн. м3 природен газ.

Ежегодно през месец ноември започва добивният период на ПГХ "Чирен" с цел осигуряване на количества, покриващи сезонното увеличение на потреблението в зимния период. Предвид лимитирания обем на хранилището, добивът на газ през този период осигурява и освобождаване на капацитет за съхранение през следващия нагнетателен период. Добивът на количества през зимния период е съобразен с плановете на дружеството за внос на природен газ през 2015 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com