България е домакин на на военно учение, ръководено от САЩ

1886
България е домакин на на военно учение, ръководено от САЩ
Снимка: Pixabay

Многонационално учение „Saber Guardian - 2017“ е планирано да се проведе в периода от 11 до 20 юли 2017 г., на територията на България, Унгария и Румъния. Учението се ръководи от Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа и в него ще участват около 25 000 военнослужещи от 23 съюзнически и партньорски държави.

Ученията от серията „Saber Guardian“ са многонационални и се провеждат ежегодно от 2013 г. в Черноморския регион като част от Програмата за съвместно обучение на Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ (USEUCOM), съобщиха от Министерството на отбраната. През 2017 г. „Saber Guardian“ ще бъде най-мащабното учение в сравнение с проведените досега. Целта е да се повиши оперативната съвместимост на страните-участници и да се демонстрира решителност и готовност за действие в подкрепа на сигурността и стабилността в Черноморския регион, пише БГНЕС.

Започва мащабно военно учение в Одеса - с американски сили

Два турски военни кораба и една подводница са влезли в пристанището на украинския град Одеса, съобщава изданието "Думская", цитирано от...

Българските въоръжени сили ще участват в многонационалното учение „Saber Guardian - 2017“ с около 4000 души от състава на Съвместното командване на силите, видовете въоръжени сили и техните подчинени формирования Служба „Военна полиция“, Военномедицинска академия, дирекции от Щаба на отбраната и Министерството на отбраната и други специализирани държавни структури.

В рамките на многонационалното учение „Saber Guardian - 2017“ на територията на нашата страна ще се проведат: учение на силите за специални операции „Black Swan -2017”, въздушно-десантно учение „Swift Response - 2017”; тактическо учение с бойни стрелби „Eagle Sentinel - 2017”, учение на военни формирования на Сухопътните войски „Peace Sentinel - 2017” и тактическо учение на формирования за противовъздушна отбрана и авиационни формирования „Shabla - 2017”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com