България е сред страните с най-голям ръст на заседяването

1677
България е сред страните с най-голям ръст на заседяването
Снимка: Pixabay

България е сред страните, в които най-бързо расте процентът на хората над 18-годишна възраст, които не се движат достатъчно. Това показва доклад на Световната здравна организация (СЗО).

Страните ни се нарежда до Бразилия и Германия по ръст на заседяващите хора. В тази група попадат и Филипините и Сингапур. Най-голям спад на заседяването пък е регистриран на Островите Кук, Йордания, Токелау, Самоа, Мианмар, Соломоновите острови и Тонга.

Това са децата ви, които не познавате

Данните са на Световната здравна организация (СЗО) и бяха представени от омбудсмана Мая Манолова. Според нея, за да се справи с този пр...

Организацията предупреждава, че над 1.4 млрд. души по света рискуват за развият диабет, рак, сърдечносъдови заболявания и деменция заради недостатъчна физическа активност.

Това важи за една трета от пълнолетните жени и една четвърт от пълнолетните мъже. Те не спазват препоръките на СЗО за най-малко 150 минути умерено физическо натоварване или 75 минути активни тренировки или физическа работа седмично.

Световната здравна организация отчита, че в заседяването расте в богатите държави, където хората се движат все по-малко както на работа, така и в свободното си време. Намалява заседяването в бедните държави, където работата и придвижването все още изискват повече физически усилия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com