България шести ден иска оставките на правителството и на главния прокурор (СНИМКИ)

5821
България шести ден иска оставките на правителството и на главния прокурор (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Шести пореден ден на антиправителствен протест с шествие в София.

На площада пред президентството отново се събраха хиляди хора. Шествието тръгна по бул. "Княз Ал. Дондуков" и ул. "Г. С. Раковски". Крайна цел е сградата на парламента. Има засилено полицейско присъствие.

Адвокат Хаджигенов: Голямата цел на Иван Гешев е президентът

„Иван Гешев иска да вярваме избирателно на Божков. Когато той твърди, че е платил стотици милиони на ГЕРБ и на конкретни лица, ко...

"Трябва да има промяна", "Правителството да подаде оставка", "Мутри вън", "Гешев е позор", скандират хората.

Над 200 души шестваха в Бургас с искания за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. В града започна подписка Общината да си върне пътя към т. нар. "Доганови сараи".

Протестът в Русе за шеста поредна вечер събра на площада пред Съдебната палата стотици граждани, които направиха шествие и отново настояха за оставките на правителството и главния прокурор. Всяка вечер в Русе ще има протест, докато няма реакция от столицата. В това бяха единодушни тази вечер хората на площада.

Протестиращи се събраха за поредна вечер пред сградата на общината в Ямбол. Организаторите са категорични, че няма да се откажат, докато правителството и главният прокурор не подадат оставка. Групата от протестиращи беше по-малобройна в сравнение с предходните дни. Организаторите са категорични, че протестът е граждански.

Около 300 души се събраха пред Община Пловдив с искане за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Протестиращите заявиха, че всеки ден ще има протест, докато кабинетът Борисов не падне.

ЕК: Мирните демонстрации са основно право

Мирните демонстрации са фундаментално право във всяка демократична държава, заявиха от Европейската комисия, коментирайки протестите в ...

Във Велико Търново протестният митинг с искане за оставката на правителството тази вечер премина под наслова "Стига вече". Пред паметника "Майка България" в центъра на града заедно протестираха митингуващите отпреди 30 години и младите с възгласи "Оставка" и "Мафията вън". Протестът утре ще прерасне в шествие от паметника "Майка България" до крепостта "Царевец".

За пета поредна вечер варненци се събраха пред сградата на общината, за да изразят своето недоволство от управлението на страната. И в предишните дни стотици излязоха по улиците на Варна с искания за оставка на кабинета.

Повече от час продължи протестът в Шумен под наслов "Да върнем Шумен на хората". Шуменци се обявиха срещу корупцията и липсата на реформи и призоваха за оставки и съд на "всички виновни, за да си платят греховете". Те поискаха оставката и на областния управител на Шуменска област Стефан Желев и на кмета на община Шумен Любомир Христов.

Пореден ден на недоволство в Габрово. Протестът премина в шествие. Протестиращите се обединиха около желанието за промяна.

Над 100 души излязоха на протест в Дупница тази вечер. Шествието тръгна от Съдебната палата и мина през центъра на града. Участниците поискаха оставките на премиера и главния прокурор.

И в страната искат оставките на правителството и на главния прокурор (СНИМКИ)

Протестиращите в градове от страната, подобно на София , също настояват за оставката на правителството и на главния прокурор. Над 200 ...

Над 200 души от Благоевград отново се събраха на протест и шествие пред общината. След митинг, протестиращите със скандирания: "мутри-вън", "мафия" и "оставка" се отправиха на шествие до паметника на Гоце Делчев.

Протестиращите днес носеха плакати с текст: „Бойко-разбойко“, „Протест срещу тиквата и дебелия, но не и в полза на Божков, Радев и Корнелия – оставка“, „Когато престъпниците са се превърнали във власт, а държавата в престъпник, правото да бъде съдия принадлежи на всеки български гражданин“, „Разделение на властите“, „Прокуратурата да разследва виновните, а не неудобните“ и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com