Български медиен съюз посочи "Икономедиа" като обвързана с "Америка за България"

28092
Български медиен съюз посочи "Икономедиа" като обвързана с "Америка за България"
Снимка: БГНЕС

Отворено писмо до президента Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов, американския посланик у нас Марси Рийс и програмния директор на „Гражданско общество и демократични институции” на Фондация „Америка за България” Ленко Ленков изпратиха от Българския медиен съюз (БМС). В БМС членуват вестниците „Телеграф”, „Монитор”, „Меридиан Мач”, „Политика”, „Борба”, „Преса”, „Стандарт”, „Тема”, „Новинар”, както и Europost. Припомняме, че по собствените думи на Делян Пеевски „Телеграф” и „Монитор” са негови и на майка му Ирена Кръстева медии.

В писмото се посочва, че „за втори пореден път издателската група „Икономедия” получава огромна сума пари – 3 милиона лева, от фондация „Америка за България”. БМС счита, че „е категорично неприемливо едно издание да бъде „абонирано” за подобна подкрепа от страна на чуждестранна институция, защото такава обвързаност говори за определени зависимости, които нямат нищо общо със свободата на словото и пазарните принципи”.

Кой лъже - КФН или "Икономедиа"?!

Скандалът между „Икономедиа” и председателят на Комисията по финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев достигна нови висоти, сл...

„През цялото си съществуване на медийния пазар в България групата „Капитал” е доказала, че има позиция по отношение на истината, но това е истината, видяна през нейните лични, икономически и финансови интереси, както и добре платената истина на определени властови кръгове. През последните години групировката на Иво Прокопиев бе категорично отстранена от държавната трапеза. Именно това хората на „Капитал” наричат подтискане на „свободата на словото”. Опитите да се размахва знамето на медийната свобода, когато с публикации се престъпват нормите на закона, са достойни за съжаление и компрометират журналистиката като цяло”, пишат още от БМС. И призовават „Америка за България” да потърси диалог с „цялата българска медийна общност”, за да бъдат „чути и видяни позициите на всички участници в нея”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com