Български умен часовник за деца слага край на родителските притеснения

12941
Български умен часовник за деца слага край на родителските притеснения

Съвременният свят е пълен с опасности, а най-уязвими в хаоса на ежедневието са децата. Умният български часовник MyKi (Майки) е създаден с цел да предпазва подрастващите от опасностите и да помага на родителите им да са спокойни през целия ден.

Часовникът разполага с GPS приемник и SIM карта, благодарение на които е способен да излъчва сигнал за местоположение, а също така да приема обаждания и текстови съобщения.

На това му се вика часовник с дрегер (ВИДЕО)

Основателят на индийската софтуерна компания Cnaptic е разработил ръчен часовник с вграден дрегер. Според замисъла дрегерът във всеки ...

Родителите могат по всяко време да се свържат с детето си, стига да разполагат със смартфон или компютър. Чрез MyKi малчуганите могат да сигнализират за опасност, чрез специален SOS бутон, който веднага набира техните родители и изпраща съобщение с час и координати. Децата могат да звънят и да получават обаждане само от номера, предварително посочени от техните роднини. Устройството разполага с брояч на крачки и калкулатор за изгорените от детето калории за деня. Ако MyKi бъде свален без позволението на някой възрастен, се активира система за сигнализация на родителите и ги информира за евентуална опасност. Целевата възрастова група е между 4 и 10 години, защото след това се счита, че детето е по-внимателно и вече може да разполага със смартфон, предаде БНР.

Димитър Димитров, изпълнителен директор на фирмата производител, разказва кои са най-харесваните свойства на MyKi.

"Като използвани функции – основните неща са две. Едното е обажданията, това, че те могат да се ограничат, но в същото време не губиш връзка с детето си. Втората най-използвана функция е така наречената „зона за сигурност”, която е часово зависима. Например ако от 8 сутрин до 12 на обяд детето трябва да е на училище се създава такава зона около училището и ако детето напусне този обхват, веднага се получава информация за това", заявява той.

Часовникът може да се закупи лесно, защото се предлага при някои мобилни оператори и в интернет, на достъпна цена. В момента компанията обмисля да предлага умни часовници под наем, за да може хората да ги използват само в определени ситуации – когато детето е на лагер, планинска разходка от училище, на ски и т.н. Това би могло да предотврати по-сериозен инцидент в планината, ако детето падне в дълбока преспа, или попадне на лавина. MyKi отново би могъл да покаже точната му локация, в радиус около 1 метър. Той отчита също, ако подрастващите се движат със скорост по-висока от 50 км/ч, която е максимално позволената в градска среда.

Устройството тежи едва 40 грама и притежава цветен и удобен дизайн.

Допълнителната секунда - от безобидна новина до сериозни проблеми

Последната минута на юни 2015 година ще продължи 61 секунди. Този каприз се обяснява с неправилното въртене на Земята, което не е так...

Димитър коментира защо е по-добре да купим на детето си умен часовник, а не обикновен смартфон.

"Децата много рано получават телефони, смартфони. Те по никакъв начин не са ограничени като ползване, нито за обаждания, нито за интернет. Така децата са застрашени. От друга гледна точка – децата като зомбирани хващат смартфона и изчезват, разговорите с тях са невъзможни. Те се асоциализират по този начин. Затова се постарахме да разработим устройство, което да дава спокойствието на родителите, защото те не купуват смартфони на децата, за да си играят с тях, а за да имат връзка. Това е устройство, което дава възможност за връзка, но ограничава нежеланите обаждания, или посещението на уебстраници с вредно съдържание", заявява той.

Наскоро MyKi представи България на потребителско изложение в Лас Вегас. Според изпълнителния директор на фирмата производител, въпреки многото конкурентни фирми и интересни изобретения, часовникът се радвал на голям интерес от посетителите и получил няколко предложения за покупка и по-широко разпространение.

Идеята за умното устройство дошла, след успешната реализация на друго такова, което помага на хората от разстояние да контролират дома си, чрез смартфон, за да се чувстват в безопасност, докато са в чужбина, пък и да пестят електроенергия.

Бъдещите проекти на създателите на MyKi са свързани също с безопасността. Те имат за цел да създадат подобни умни устройства за следене на домашни любимци и добитък, за да се предотвратят неприятните емоции, в случай, че животното избяга. Друг проект е часовник за възрастни хора, който ще следи тяхното местоположение, кръвно, пулс и сатурация.

Добавят 1 допълнителна секунда в часовника

Светът се подготвя да добави една допълнителна секунда в часовника. Това ще стане на 30 юни, когато циферблатът на атомния часовник в П...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com