Цацаров: Започва процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ

10668
Цацаров: Започва процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ

Започва процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БТВ. По думите му още в началната проверка на Върховната административна прокуратура в Държавната комисия по енергийно и водно регулиране са установени масови нарушения на периода на отчитане на електроенергия.

„Установено е, че ДКЕВР не е реагирала на нито един от тези случаи, въпреки масовите оплаквания на граждани”, каза Цацаров. В следствие на резултатите Върховната административна прокуратура е отправила две предложения до комисията.

Цацаров: Кокинов си носи отговорност за Петьо Петров

Всеки носи отговорност за своите кадрови решения. В случая градският прокурор Николай Кокинов носи отговорност за това свое кадрово реш...

„Първото е да осъществи административно-наказателни процедури по налагане на имуществени санкции за всеки отделен случай на констатирано такова нарушение. А второто е да започне процедура по отнемане лиценза на това ЕРП”, добави Сотир Цацаров.

„Впечатление на прокурори и данъчни направили и множество разходи, безкритично одобрявани от ДКЕВР”, каза Цацаров. „Това, което се налага като извод, е че в много случаи ДКЕВР е действала не като регулатор, а като регистратор.

Това означава, че резултатите от проверките, които се извършват на края на веригата на електропреносната мрежа, а именно в ЕРП-тата, в един момент могат да ни насочат обратно към регулативния орган, т.е. към самата ДКЕВР”, заяви Сотир Цацаров.

 

Клиентите на ЧЕЗ мога да разчитат на енергийния омбудсман

В деня на отворени врати на 13 март, сряда, ЧЕЗ  ще обяви новооткритото си звено - „Енергиен омбудсман”. Събитието ще ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com