ЦГМ ще разширява зелената зона

1455
ЦГМ ще разширява зелената зона
Снимка: Actualno.com

От заявките на новите транспортни шефове в София, гласувани вчера от Столичния общински съвет стана ясно, че разчертаването на нови места за платено паркиране в кварталите ще продължи. Това обаче ще стане, след като районните общини приключат с общественото обсъждане дали има нужда от тях и къде да бъдат разположени.

В последните месеци се натрупаха искания от живеещи в кварталите за обособяване на нови платени зони заради проблеми с паркирането. Един от районите с такава заявка е Студентски град.

Двама кандидати са покрили критериите за шеф на ЦГМ

От общо 15 кандидати за борда на директорите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ)само двама са покрили нужните критерии. Това са Христ...

Общинските съветници назначиха в борда на Центъра за градска мобилност трима нови членове - Христиан Петров, Никола Рогачев и временния шеф на ЦГМ Румяна Милова. Рогачев дори не дойде на заседанието.

Системата за интелигентно таксуване ще е едно от първите неща, върху което ще се спре новото ръководство, обясни Петров. Второто нещо, върху което ще бъде поставен акцент, е уебплатформа, която ще позволи на гражданите да могат да си планират пътуването от точка А до точка Б. Третата задача на новия борд е обособяването на автобусните ленти за по-бързо придвижване на градския транспорт.

Вчерашната сесия беше първа и за новия зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев. "Стараем се да държим изграденото темпо и да реализираме обектите в първоначалния им обем. Отговорността е голяма. Надявам се да навляза достатъчно бързо в нещата, така че да продължим проектите, започнати от предишния зам.-кмет и съответно да реализираме нови", заяви Крусев.

Основните му приоритети са подобрение на пешеходното и велосипедното движение в града, изграждане на буферни паркинги, закупуване на нови превозни средства, изграждане на единна интегрирана електронна билетна система, пише в. "Сега".

Опозицията в София: Не е вярно, че дълговете на градския транспорт намаляват

Не е вярно, че общинските транспортни дружества в София не трупат дългове. Това твърди в своя позиция Градският съвет на БСП, визирайки...

Богатите биографии на новите попълнения в Столичната община не им спестиха съмненията от страна на другите политически сили. Групата на БСП им дава 100 дни кредит на доверие, а Калоян Паргов коментира, че "единственият човек, който знае за какво става дума, е Румяна Милова". "Уважавам CV-тата на тези млади хора, учили и в чужбина, но за съжаление те нямат практически опит в транспорта, а някои от тях - и житейски", обясни съветникът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com