Четвъртото издание на Kaufland София полумаратон ще бъде на 15 май

2113
Четвъртото издание на Kaufland София полумаратон ще бъде на 15 май
Снимка: Kaufland

На 15 май 2022 година, неделя, в гр. София ще се проведе четвъртото издание на едно от най-атрактивните и масови спортни събития на столицата – Kaufland София полумаратон, както и безплатното състезание за ученици “RUN4EU”. За трета поредна година спортното събитие ще бъде под наслов „0 пластмаса за еднократна употреба“, като част от 360-градусовата стратегия за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, която съорганизаторът на полумаратона Kaufland България прилага в духа на Европейския зелен пакт и политиките на ЕС за насърчаване на т.нар. кръгова икономика.

Kaufland София полумаратон включва няколко дисциплини с различни дистанции и условия, сред които – класически полумаратон (21,1 км) и бягания на 10 и 5 км. Събитието е част от цялостната стратегия за устойчиво развитие на Kaufland България и негова основна цел е да насърчи активния и здравословен начин на живот. Именно заради това полумаратонът предлага голямо разнообразие на дисциплини, подходящи за всички, които биха искали да изпитат възможностите си.

Kaufland България с 6 млн. лв. инвестиция за модернизация във Варна

Kaufland България инвестира 6 млн. лв. в модернизирането на обекта си в кв. Трошево, гр. Варна. От стъпването си в морския град компани...

Сред мерките, които организаторите ще предприемат по време на събитието, са замяна на пластмасовите бутилки за еднократна употреба с рециклируеми картонени чашки, разполагане на водни станции в експо зоната и по трасето на полумаратона, използване на дървени прибори и картонена посуда в кетъринг зоната и още редица други мерки.

Регистрацията за Kaufland София полумаратон е вече отворена и всеки, който желае да участва, може да се запише на уебсайта https://sofiahalfmarathon.com. Стартът на бягането ще бъде даден в 9:00 часа от площад „Народно събрание“, а финалната зона ще бъде на националния стадион „Васил Левски“. Освен атрактивно трасе, програмата на полумаратона включва специално паста парти преди състезанието и богат избор от дисциплини за малки и големи. Благодарение на тях организаторите очакват то да привлече по-голям брой участници в сравнение с предишните три издания.

В рамките на софийския полумаратон тази година отново ще се проведе инициативата “RUN4EU", която се организира в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и Бюро за връзка на Европейския парламент в България. Тя е насочена към ученици в различни възрастови групи и има за цел да насърчи активния начин на живот сред децата в България. Според последния доклад в рамките на цикъла „Състояние на здравеопазването в ЕС“ наднорменото тегло и затлъстяването при юношите са все по-голям проблем за общественото здраве. Физическата активност сред възрастните също е ниска, като едва 58% упражняват поне умерена физическа активност всяка седмица, което е под средното равнище за ЕС от 64%.

"RUN4EU" представлява отворено състезание, в което могат да се включат безплатно ученици и училищни отбори. Съревнованието между тях може да бъде на индивидуален принцип на дистанции от 600 метра до 21,1 км или групово, като отборите имат възможност да изминат цялото трасе на полумаратона, разпределено в щафета от по 5 км.

Kaufland България и шеф Тодоров представят неустоими рецепти за Великден

Kaufland България и шеф Тодоров обединяват усилия за Великден и представят полезни идеи за вкусни празнична ястия. Така, освен със спец...

Kaufland София полумаратон и състезанието за ученици се организират от Спортен клуб „Бегач“, Kaufland България и Представителството на Европейската комисия в България в партньорство със Столична община, Бюро за връзка на Европейския парламент в България и клуб „Приорити Спорт“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com