Човешка грешка все още е версия номер 1 за взрива в Горни Лом

17985
Човешка грешка все още е версия номер 1 за взрива в Горни Лом
Снимка: БГНЕС

Взривът в завод "Миджур" в Горни Лом е човешка грешка. Никой не е такъв самоубиец, че да го предизвика. Това заяви в Монтана комисар Николай Николов, директор на главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", който е бил един от първите държавни служители, пристигнал в епицентъра на взрива. Така той още веднъж потвърди, че версията за човешка грешка остава основната в инцидента в Горни Лом. 

"Възможно е избухването на цеха да се дължи на неспазване на технологията за обезвреждане на мините, прекалена самонадеяност, неправилна оценка на ситуацията, небрежност. На мен се падна най-тежката и трудна задача - да съобщя на близките на работниците, че всички са загинали", призна Николай Николов, цитиран от Стандарт Нюз.

По-малко от една минимална заплата получиха семействата на жертвите в "Миджур"

325 лева еднократно - това е помощта, която получиха семействата на загиналите в завод "Миджур" работници в Горни Лом. Парите ще бъдат ...

Комисар Николов дойде в Монтана по повод приключването на проект за повишаване на капацитета на изпълнителната власт и службите за пожарна безопасност и защита на населението за действия при пожари и извънредни ситуации. В изпълнението му в учебния център на МВР в Монтана са били обучени 4000 души. 2000 от тях са пожарникари и спасители, 1600 - държавни и общински служители.

По-рано днес стана ясно, че помощта, която получиха семействата на 15-те загиналите в завод "Миджур" работници в Горни Лом, е еднократна и е в размер на 325 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com