Чужденци ни ползват за вход към ЕС - плащат по 5000 евро за наша булка

110100
Чужденци ни ползват за вход към ЕС - плащат по 5000 евро за наша булка

Българи предлагат брак на чужденци, които са мераклии за БГ гражданство, срещу 5000 евро. Цели адвокатски кантори са се посветили на новия бизнес, предаде БЛИЦ.
Най-често мераклиите да са нашенски снахи и зетьове са руски граждани. Араби също напират да вземат български паспорт срещу брак с българка.

Фиктивното бракосъчетание се е превърнало в много доходен бизнес не само за нашите кандидат младоженци, но и за хората, които посредничат. Оказва се, че цели адвокатски кантори са посветени на уреждането на този вид сватби.

Запитванията за брак срещу гражданство постъпват най-вече от граждани на Русия, Пакистан, Иран, Ирак, Египет, Нигерия, Сирия, САЩ и Индия. Българските половинки пък са много търсени, заради евтините тарифи за фиктивен брак.

От Русия кандидатите са предимно жени, а от арабския свят – мъже. При арабите схемата най-често се организира с фиктивни булки от ромски произход от Южна България. Самият брак най-често се прави в Кипър, след което новото семейство се регистрира в България и чужденецът кандидатства за гражданство, пише “Телеграф”.

Българите най-често пускат съобщенията за търгуване на брака си в родни и чуждестранни форуми. В тях нашенските моми заявяват, че са готови да сключат граждански брак с мъж, живеещ извън ЕС. Тарифата за това е 3000 евро. Кандидатките са предимно жени от Хасково и Благоевград. Понякога тарифите достигат и 8000 евро. На офертите на мъже, най-често реагират жени от Русия и други бивши съветски републики.

Вариантите за фиктивната сватба са няколко. Единият е да се сключи брак в страната на чуждия младоженец пред български дипломатически представител, а в другия случай – чужденецът идва в България и се прави обичайното бракосъчетание. Понякога може и в страна от ЕС, отново в българското консулство.

Чужденците, сключили фиктивен брак с българи, получават туристически визи, която после се преобразува и получават дълготрайна за престой у нас до 1 г. Тя се подновява, щом изтече. Новите снахи и зетьове могат да получат българско гражданство след 5 г. от брака. През това време обаче, те могат да пътуват спокойно в страната ни и по целия ЕС.

Редактор: Яна Баярова

4 млн. лв. инвестиции и ставаш българин

Срещу 4 милиона лева инвестиции в рамките на 2 години чуждите предприемачи, които имат бизнес у нас, ще могат да кандидатстват и полу...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com