Цяла България живее активно с Нестле

3386
Цяла България живее активно с Нестле
Снимка: Нестле

Днес, 23 юни, четиринадесетото издание на инициативата "Нестле" "Живей Активно!" събра хиляди хора по улиците на 13 български града. Посланието за повече движение и балансирано хранене обедини най-големите звезди в българския спорт, за да поведат участниците в инициативата от Орлов мост към Борисовата градина. Сред официалните гости бяха Емануел Артур, изпълнителен директор на "Нестле България", Стоян Андонов, заместник-министър на младежта и спорта, доц. д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет по направление “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости”. Събитието традиционно подкрепиха и големите български спортисти Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Симеон Найденов, републиканските шампионки от ВК Марица Пловдив и много други.

„Благодаря на всички граждани и гости на София, Бургас, Габрово, Банкя, Ботевград, Белослав, Козлодуй, Кюстендил, Девня, Приморско, Лясковец, Хисаря, Трявна, че са с нас в това важно обществено начинание. Това е само един от 365 дни, в които ние живеем активно.“, сподели Емануел Артур, изпълнителен директор на "Нестле България".

В 10:00ч. хиляди ентусиасти изпълниха бул. "Евлоги Георгиев" за велопоход, водени от републиканските шампионки от ВК Марица Пловдив и Йордан Йовчев. От Паметника на Съветската армия към тях се присъединиха и всички любители на скейта и ролерите. Евгени Иванов-Пушката и Тереза Маринова се включиха в традиционния пешеходен поход. По традиция в рамките на "Нестле" за Живей Активно! отново бе организиран маратон за кучета и стопани. Той стартира в 9:30 ч. отново пред Паметника на Съветската армия, като в него се включиха над 300 стопани с техните четириноги приятели.

След масовия поход шествието се вля в Борисовата градина, където множество активности и изненади очакваха всички фенове на Нестле за Живей Активно! На паметника на Васил Левски Симеон Найденов организира баскетболен турнир, а Ballan кара ролери и скейт с всички фенове на инициативата и NESCAFÉ 3in1. На „Слончето“ Тереза Маринова и Маруся Иванова организират лекоатлетически състезания и Heal-fit гимнастика, а Киндеру забавляват с най-малките. NESCAFÉ DolceGusto Bulgaria и Симо Колев от БГ радио изпитват логичното мислене и бързината на всички, които участват в игрите на локацията на ароматното кафе. ЕКОПАК предизвикат малки и големи да събират разделно и да станат еко-герои. На площадката за кучета Асен Аролски очаква гостите с училище за кучета, демонстрации по дог-фризби и аджилити. В „Спортна София 2000“ се провежда традиционният турнир по футбол и тенис на маса с NESCAFÉ 3in1 и Сдружение Фуутура.

Следобедът е посветен на семеен пикник с много вкусна храна с MAGGI и Сандра Алексиева. В 17:00 ч. лятната сцена ще огласи Борисовата градина с изпълненията на млади музикални банди. В 19:30ч. на Естрада активният ден ще завърши с голям концерт. Играта, Ballan, DARA и Павел и Венци Венц ще забавляват феновете на инициативата, защото музиката и танца са част от актиния начин на живот

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com